Aktuell kommentar - vecka 14/07

 

 

"Konfronterad"

Ur TT-telegram, på Text-TV den 31/3 -07:

"TVÅ SKADADE I STORT GÄNGSLAGSMÅL

Uppemot 30 personer beväpnade med bl.a. järnrör drabbade samman i Haninge utanför Stockholm vid lunchtid. Två personer misshandlades så illa att de fick föras till sjukhus.

- Det var någon form av högergrupp som delade ut flygblad när folk från vänsterkanten konfronterade dem, säger Stefan Persson, stationsbefäl vid polisen i Handen, till TT."

Ytterligare fakta om händelsen framgår av en artikel i SvD samma dag:

"Med järnrör och kofotar gick vänsteraktivister till attack mot högeraktivister i Haninge centrum. En man som bara råkade komma emellan i bråket skadades, enligt polisen.
 
En grupp som av polisen beskrivs som "folk på den yttersta politiska högerkanten" delade ut flygblad i Haninge centrum. Vid lunchtid kom ett gäng vänsteraktivister beväpnade med järnrör och gick till attack.
 
I slagsmålet som bröt ut skadades tre personer. En av dem var en man född -89 som enligt polisen inte hade något med de politiska grupperna att göra. Han stod och delade ut flygblad om fler lärare i skolan när han fick ett järnrör i nacken,..."
 

Stationsbefälets ordval ovan är ju detsamma som AFA:s. När de drar ut för att misshandla politiska meningsmotståndare använder de gärna det förskönande begreppet "konfrontera".

Eller som AFA-iten Mats Deland formulerat sig (han har ofta fått utrymme i Aftonbladet):

"Det är nassarna som beväpnar sig, eftersom de är rädda för den antirasistiska opinionen... De antirasistiska demonstranterna har alltid stormat mot fascisterna i stort sett helt obeväpnade och skrämmer dem, kanske just därför, alltid på flykten (om inte polisen står i vägen)."

Stationsbefälets ordval indikerar en politisk samsyn med AFA: problemet är inte i första hand de som slår andra människor med järnrör. Nej, problemet är framförallt de människor som AFA har utsett till sina motståndare: "fascisterna".

Vilken grupp som i det aktuella fallet delade ut flygblad vet BGF inte, men erfarenheten ger ju att AFA:s definition av "fascister" är vid. Den omfattar envar som de bestämt sig för att tycka illa om.

Är vår tolkning av stationsbefälets ordval långsökt? Nej, tyvärr inte. Polismakten i dagens Sverige har ett dubbelt uppdrag beträffande motståndare till det mångkulturella projektet. Detta består i att:

å ena sidan upprätthålla en fasad, av att grundlagsfästa demokratiska fri- och rättigheter försvaras och att mötesfrihet råder

å andra sidan se till att inget oppositionsarbete kan bli effektivt.

Åtminstone tre faktorer indikerar eller bekräftar att så är fallet:

1. Ställningstaganden från etablissemanget

2. Tvärtom-ledning inom polisen

3. Gjorda erfarenheter.


1. Ställningstaganden från etablissemanget

Här finns ju exempel i överflöd:

Det senaste exemplet var en s-politiker i Norrköping som - i samband med att Sverigedemokraterna förvägrades att hyra möteslokal där, för sitt Riksårsmöte - uttalade att han egentligen ville förbjuda SD att hålla möten. Men - tyvärr - gav lagen partiet mötesfrihet.

Tidigare har exempelvis Mona Sahlin - då "demokratiminister" , nu partiledare- applåderat yrkesförbud mot SD:are. På samma linje är partisekreteraren, Marita Ulvskog. Så hållningen från det största riksdagspartiet är klar.

Varken socialdemokraterna eller något av övriga sju riksdagspartier har reagerat mot de otaliga övergrepp som skett mot sverigedemokrater. Lika litet som de gjorde det 1998, när Ian Wachtmeisters valturné för "Det nya partiet" saboterades.

Samma sak gäller det mediala etablissemanget. Rikstäckande massmedia förbigår med tystnad när sverigedemokrater misshandlas eller när möten för invandringskritiker saboteras. De få gånger man nämner något sker det genom en kålsuparframställning, där offer och gärningsmän är lika skyldiga. "Bråk uppstod".

Parallellt med detta sker en hets mot sverigedemokraterna genom hårt vinklade och ohederligt klippta TV-"dokumentärer". På ledarsidor stämplas de som "extremister", trots att det är de som är offer för våld, inte utövare av våld. Nu senast (den 5/4 -07) skriver Nerikes Allehanda om SD som "ett vidrigt parti".


2. Tvärtom-ledning inom polisen

Ledningen för den svenska polisen utgörs i påfallande hög utsträckning av politiskt korrekta kvinnor. I deras pk-värld är det givet vad som ska prioriteras. Det är "hbt-frågor", "integration" och kamp mot "hat-grupper".

Länspolismästaren i Stockholm, Carin Götblad, har ju blivit belönad för sitt chefskap. Ett uppdrag där hon har den uttalade ambitionen att "göra tvärtom så mycket som möjligt" och att "låta människor byta plats med varandra".

På riksnivå finns Therese Mattsson.


3. Gjorda erfarenheter

Bortsåge man från pk-kraven vore det enkelt: Om en grupp fått tillstånd att hålla ett torgmöte och polis närvarar så är polisens självklara uppgift att se till att mötet kan genomföras utan störningar. I begreppet "genomförande" ligger då att talarna ska slippa att angripas fysiskt av motståndare, ja även att deras ord ska få en chans att nå intresserade åhörare och att ett utrymme ska kunna ges för dialog.

• Ett exempel ur verkligheten erbjuder då Blågula frågors torgmöte på Norrmalmstorg i Stockholm den 8 juni 2002. En polisstyrka fanns på plats, under befäl av Therese Mattsson. Hon tillät att - under hela mötet - en grupp AFA-iter fick stå några meter från BGF:s talare och lägga ut en konstant ljudridå. Bland mycket, mycket annat.

Det enda ingripande som polisen gjorde var mot en BGF:are, som gripit en AFA-it efter att denne för tredje eller sjunde gången dragit ut sladden till högtaleriet.

• Den 8 juni medförde BGF ingen videokamera, så övergreppen fanns inte dokumenterade på film. Inför nästa Norrmalmstorgsmöte, den 24 augusti, hade vi två kameror med oss. Våra filmare förbjöds då att rikta någon kamera mot de mötessabotörer som stod en bit bort och förde oväsen. Våra filmare hotades med arrestering, om de inte åtlydde polisen.

• Vid SD:s torgmötesturné i Norrland 2004 blev det våldsamma störningar från vänsterhuliganer i både Piteå och Luleå, med diverse fysiska utfall mot talaren. Denna gång blev detta filmat, av SD. Efteråt gjordes videobanden tillgängliga för polisen, som bevismaterial. Ändå avskrev polisen ärendet - i "brott kan ej styrkas".

Ett färskare exempel är SD:s möte kommunalt förtroendevalda hösten 2006 i Eslöv. Trots att polis var i underrättad i förväg fanns inget polisskydd. AFA-iter kunde vandalisera och se till att partisekreterare Björn Söder fick föras till sjukhus med en armskada (en AFA-it hade gjort en "hoppspark" mot en dörr, så att armen kom i kläm).

Samma sak upprepades några månaders senare i Stockholm, vid SD:s distriktsårsmöte i februari 2007. Polisen hade underrättas i förväg, men polisskydd saknades. AFA-iter kunde misshandla människor på samma sätt som i Eslöv.

Man skulle kunna säga att såväl Blågula frågor på Norrmalmstorg 2002 som Sverigedemokraterna i Norrland 2004, i Eslöv 2006 och i Stockholm 2007 blev "konfronterade" - under aktiv eller passiv medverkan av polismakten.


Se vidare:

Polismakten

Gråzon

Yttrandefrihet 2005


Maktens torped

Afaismen

AFA-tänkande

Anarkister godkända

Antiister

"Bråk uppstod"

De verkliga fascisterna

"Fascist-kontroll"

Kampenhet?

Kriminell kriminolog

Krossa till varje pris?

Känd AFA-profil

Millt sagt om AFA

Mötesbesökare

Mötesrätt?

"Nazism" på nattbuss 193E

NolltoleransNy majoritet

Pressmeddelande från BGF

Pulversläckare rekommenderas

"Rejält med spö"

Renhållningsarbetare

Rånarluvor

Skrivbordshuliganen

Statliga terrorister

Tystandets logik

Valsabotage 98

Varning för applåder!

"Vår tids hjältar"

Ändamålet helgar medlen?