Fascist-kontroll

"Inga fascister på våra gator!". Så skanderade AFA-iterna utanför Medborgarhuset den 5 juni, men de menade något mer än gator. "Fascisterna" ifråga skulle heller inte få finnas i möteslokaler. Kontrollen av inpasserande blev sträng.

Ett äldre par, prenumeranter på Blågula Frågor, stoppades. När AFA-kontrollanterna fick klart för sig att de ville till BGF-mötet fick de veta att de var "fascister", och släpptes inte in. För mannen var det en märklig erfarenhet att bli kallad "fascist" - han var nämligen född i Tyskland och hade själv suttit i ett av Hitlers koncentrationsläger.

Överhuvudtaget är det så det går till när AFA och andra PK-iter ska klassificera. Vad man tidigare gjort i sitt liv, vem man själv trott sig vara, blir ovidkommande. Om man arbetat för solidaritet med förtryckta, om man stått politiskt till vänster, om man varit internationellt engagerad - inget sådant räknas. "Fascist" blir envar som misshagar dessa politiska zombies.

I kontrollen fastnade t.o.m. en journalist. Om detta skriver Niklas Ekdal i Dagens Nyheter den 7/6 -02:

"När DN:s reporter, klädd i kostym och slips, skulle lämna mötet blev han två gånger fotograferad på nära håll, tacklad, omringad och beskylld för att vara sverigedemokrat. När han visade sin DN-legitimation försökte man ta den ifrån honom och påstod att den var förfalskad."

Niklas Ekdal är kritisk till AFA:

"Det löper en linje mellan stenkastningen på toppmöten, sabotagen mot Ian Wachtmeister, mordet på den holländske politikern Pim Fortuyn och Afas tacklingar på Medborgarplatsen. Politik och våld är en dödlig mix. Om rå styrka får gå före demokrati, argument och yttandefrihet hör man snart stöveltrampet i bakgrunden.

Det tycks vara Afas mål. I så fall är det hög tid att ta bort ordet "Anti" i beteckningen."


 Se vidare:

"Bråk uppstod"

Krossa till varje pris?

"Rejält med spö"

Mötesbesökare

Mötesrätt?

 "Nazism" på nattbuss 193E

Pulversläckare rekommenderas

Rånarluvor

Statliga terrorister

Tystandets logik

"Vår tids hjältar"

Ändamålet helgar medlen?

AFA

Kampenhet?