Filmen om

MÖTESFRIHET

Under valrörelsen 2002, maj - september höll Blågula frågor sex olika torgmöten i Stockholm:

På Östermalmstorg den 18 maj

På Östermalmstorg den 25 maj

På Norrmalmstorg den 8 juni

På Norrmalmstorg den 24 augusti

På Östermalmstorg den 4 september

På Östermalmstorg den 11 september.

Dessutom hölls ett offentligt möte i Medborgarhuset den 5 juni.

Fr.o.m. det sistnämnda mötet blev samtliga BGF-arrangemang mer eller mindre allvarligt störda av AFA-iter och aktivister ur Vänsterpartiet och Ung Vänster. Polisens insatser var - särskilt den 5/6 och 8/6 - påfallande lama. Formellt sett kunde mötena hållas, men de kunde inte genomföras på ett normalt sätt. Mot slutet blev det dock bättre, inte minst genom ett klart ställningstagande från Dagens Nyheters ledarsida. Ingen av mötessabotörerna har åtalats och fällts.

Från de flesta av dessa BGF-evenemang har vi filmbilder, dock - tyvärr! - inte från den 8 juni. Ur vårt filmmaterial har vi klippt ihop filmen "Mötesfrihet" som här läggs ut på Quick-Time, uppdelat i fem bitar. Totalt är filmen på cirka 24 minuter. För att undvika att den skulle bli längre har vissa av klippningarna blivit aningen tvära. Eftersom vi inte är proffs på det tekniska finns även oönskade biljud vid några övergångar, vi ber om överseende med det.

Förhoppningsvis ger filmen ändå en uppfattning om vad som sades och skedde vid dessa BGF-möten. Det säger något om demokratins tillstånd i Sverige, och varför ett invandringskritiskt parti inte kunnat få fotfäste som i Danmark (12%), Norge (17%) eller Schweiz (27%).

Själva problemen är ju inte mindre i det svenska samhället!

Filmen kommer här, successivt:

Del 1: Inledning, Norrmalmstorg 24/8

Del 2: Norrmalmstorg 24/8, fortsättning

Del 3: Norrmalmstorg 24/8, avslutning

Del 4: Medborgarhuset 5/8 och 8/8

Del5: Östermalmstorg 4/9 och 11/9

 


PS: Den bild på en AFA-aktivist, som inleder och avslutar filmen, är tagen vid en entrédörr i Medborgarhuset den 27/2 2002.

 


 

 Se vidare:

Val 2002

Extremister