Krossa-isterna

I Metro den 6 juni 2005 kan man läsa om en händelse i Stockholm på kvällen före nationaldagen:

"En kraftigt berusad man misshandlades svårt vid Skanstull i går kväll. Förövarna filmade misshandeln. ..Offret fick ta emot slag i huvudet med en flaska och fördes till Södersjukhuset med skallskador.... Han var så illa däran att de som ringde till polisen trodde att han var död..."

Så långt låter det som en "traditionell" misshandel av "modernt" slag. Offret är en ensam berusad man. Våldet är helt utan spärrar, och har sadistiska inslag - man filmar misshandeln.

Här tillkommer dock ett nytt - och mycket intressant - moment. En talesman för polisen säger:

"- Förövarna var tio personer klädda i svart med svarta huvor och vita halsdukar. Så klär sig bara vänsteraktivister..."

Hur ska detta tolkas? En näraliggande slutsats är att det fortfarande rör sig om samma sorts slags våldsfigurer som vanligt, vilka misshandlar som nöje och tidsfördriv, men som nu ikläder sig politiska uniformer och föregivet ädla motiv om att "krossa rasismen".

Att krossa ett abstrakt begrepp och att krossa en människas huvud blir för dem liktydigt. "Samma krossande här som där", så att säga.

Detta reser ju frågan vilket ansvar som personer med mediatillträde har, när de själva använder ett begrepp som "att krossa". Hur ser Göran Persson och Mona Sahlin på sitt ansvar i sammanhanget?

Eller kan det vara så att just detta är vad de vill? Varje verklig politisk opposition ska slås ned, om nödvändigt med våld?

PÅ NATIONALDAGEN hade Sverigedemokraterna anordnat en manifestation i Växjö, till stöd för läraren Richard Jomshof, som utsatts för yrkesförbud (inte minst efter uttalanden från Mona Sahlin).

Ur SD-Kuriren:

"... utsattes Sverigedemokraterna för ett våldsamt attentat. Personer fick föras till sjukhus och bilar och lokaler slogs sönder då maskerade vänsterextremister attackerade en tillställning som Sverigedemokraterna hade utanför Växjö.

Det var strax efter tolv natten mot måndagen som ett femtontal maskerade vänsterextremister slog till mot lokalen där Sverigedemokraterna hade hållit middag tidigare på kvällen.

Kvar i lokalen, som ligger i Rottne strax utanför Växjö, fanns ett tjugotal sverigedemokrater. Plötsligt slogs samtliga fönsterrutor i lokalen sönder och vänsterextremisterna sprayade tårgas in i lokalen. För att undvika gasen sprang sverigedemokraterna ut ur lokalen. Där möttes de av järnrör och andra tillhyggen.

Gorm Lind, en av Sverigedemokraternas kommunfullmäktigledamöter i Trollhättan, slogs ned med järnrör. Hans rygg vittnar om ordentliga slag. Emmas Westergren, från Malmö, fick tårgas i ansiktet och fick föras med ambulans till sjukhuset. Hela området såg ut som en krigszon. Fem stycken bilar totalförstördes då vänsterextremisterna slog sönder dem med yxor, knivar och baseballträn."

Ja, vad säger Mona? Nöjd nu?

 


 

 Se vidare:

Mot nya djup

Danskt Sverige-intresse

Krossa till varje pris?

Krossa Sverige?

Kränkt

Nolltolerans

Rätt hårfärg

Värsta hittills

YTTRANDEFRIHET 2005

Mona-meny