Aktuell kommentar - vecka 21/05

 

 

Nolltolerans

Begreppet "tolerans" är sjukt i det politiskt korrekta Sverige.

En färsk opinionsmätning ger rubriker om att svenskarnas "tolerans mot invandrare" har ökat. Kan en formulering tydligare spegla en i grunden invandrarfientlig hållning? Att överhuvudtaget göra "invandrare" till en grupp som behöver "tolereras", att alls göra detta till en fråga!

Den som kommit till Sverige och vill anpassa sig, som inlemmats i det svenska samhället, som klarar sin egen försörjning och följer svenska lagar, är naturligtvis inget problem. De behöver inte särskilt vägas, mätas och bedömas.

 


PARALLELLT med denna von-oben-inställning praktiserar pk-Sverige en extrem låt-gå-politik där istället en absolut nolltolerans borde gälla.

Ur en insändare i lokaltidningen Östermalmsnytt, nr 20/05, under rubriken "VÅLDET I SVERIGE ÄR UTOM ALL KONTROLL":

"Torsdagen den 5:e maj mördades 29-årige Marcus Gabrielsson på öppen gata i Stockholm. Hans brott: han hade påpekat för några ungdomar att det var fel att kissa i en port."

"Sverige har blivit ett samhälle som inte längre vågar sätta gränser. Vi är fångar i vår egen tolerans. Domstolarna har inte längre kurage att döma maxstraff även när brotten är synnerligen grymma. Jag tänker på gruppvåldtäkten på en 13-årig flicka i Motala, och yxmordet på en fyrabarnsmamma i Värmland. I ingetdera fallet utdömdes maxstraff, trots överväldigande bevisning,.."

"På våra fängelser använder tungt kriminella droger, planerar brott och kommunicerar med hjälp av mobiltelefoner."

"Det är ingen hemlighet att invandrare är överrepresenterade i våra fängelser, och invandrarungdomar frekventerar just i våldsbrotten. De unga män som mördade Marcus var invandrare och hade ett kriminellt förflutet. De kommer från en förort till Stockholm som är ökänd för sin kriminalitet.

Den här förorten leds föga förvånande av en socialdemokrat och många miljoner av skattemedel satsas i detta område för att 'stödja integrationen' och 'föreningsverksamheten'. En av de misstänkta gärningsmännen deltog just i sådan föreningsverksamhet. En kampsportsklubb. Där fick han lära sig just de sparkar som han senare skulle använda sig av för att mörda Marcus. Kraften i slagen mot Marcus huvud då han låg livlös på gatan var så kraftiga att hans hjärna slutade fungera. 'Det var en fyllegrej', konstaterade den unge förövaren."

"Marcus öde är signifikativt för hur vårt Sverige ser ut idag. Ett misslyckat rättssamhälle.

Det är dags för nolltolerans mot fylleriet på gator och torg."

 


Ovanstående text skrevs på förmiddagen den 23 maj. Sedan dess inträffade ytterligare ett grovt våldsdåd. I tunnelbanen vid Medborgarplatsen och Skanstull högg en man vilt med en stor kniv, mot för honom helt okända personer. Åtminstone en av de knivskurna blev allvarligt skadad.

Detta var inte första gången som mannen ifråga var i farten.

Ur Dagens Nyheter den 24/5 -05:

"Den 35-årige knivmannen överföll så sent som i augusti förra året resenärer vid Ropstens tunnelbanestation. Då var han beväpnad med en lång betongborr och slog sönder rutor i en tunnelbanevagn och runt om på stationen. En 48-årig kvinna och hennes 13-åriga dotter jagades in i en pressbyråkiosk och skadades av mannens attacker.

35-åringen genomgick därefter en liten rättspsykiatrisk undersökning men befanns då inte vara psykiskt störd. Han dömdes till sju månaders fängelse och släpptes ut i januari.

Polisen tog efter måndagens vansinnesdåd blodprover på mannen för att se om han var drogad. Enligt vittnesuppgifter till DN från en passagerare i tunnelbanevagnen såg knivmannen ut att vara 'en klar missbrukare'."

Vare sig mannen befanns psykiskt frisk eller inte - varför spärrades han inte in???

I så fall hade ju nya våldsoffer kunnat undvikas!

Lägg till detta en liten nyhetsnotis i SvD den 14/5 -05:

"Sverige har idag 500.000 alkoholister och 30.000 tunga drogmissbrukare. Alkoholen och narkotikan är billigare än någonsin. Antalet narkotikarelaterade dödsfall har fyrfaldigats på tio år. Samtidigt som detta har skett har socialtjänstens insatser för missbrukarvård minskat med en miljard kronor."

Kvällen den 24/5 -05 hölls en partiledarduell i SVT mellan Göran Persson och Fredrik Reinfelt. Ingen av dem berörde med ett ord vare sig gatuvåldet eller drogerna, de öppnade gränserna eller invandringen. Det passade väl inte in i deras valstrategier.

Efter den sömnframkallande partiledardebatten hade Aktuellt ett inslag om gatuvåldet, varpå Jerzy Sarnecki än en gång (för vilken gång i ordningen?) fick framträda, i rollen som föregiven expert.

Sarnecki kunde - trots sin expert-status - inte förstå hur antalet anmälda misshandelsfall kunde öka samtidigt som antalet misshandelsfall med dödlig utgång (dvs mord/dråp/vållande till annans död) inte ökade. En näraliggande hypotes - tillgänglig även för en icke-expert - är att det beror på snabbare undsättning och bättre teknik för räddning av liv. Den som för 10-20 år sedan skulle ha avlidit kan idag räddas.

Välgörande var att i TV-inslaget kom till tals även en företrädare för akuten på Södersjukhuset. Där hade man gjort undersöknignar som visade att på senaste tiden, varje år, var det bara drygt hälften av de misshandlade som lämnade in polisanmälan.

Sarneckis ständigt upprepade antagande om ökad anmälningsbenägenhet som förklaring till det ökade antalet anmälda misshandelsfall föll därmed platt.

Varför hade inte denne "expert" gjort sig besväret att ta reda på fakta innan han uttalar sig för svenska folket? Varav kommer hans ointresse för verkligheten och för sanningen?

Och varför anlitar våra massmedia ständigt en person som vilseleder?

Nolltolerans bör tillämpas inte bara mot våldet, utan också mot notoriska desinformatörer i rikstäckande etermedia!

 


 

 Se vidare:

Ökat våld mot ensamma män

Farlig Sarnecki

Intervju med Anders Sundholm

"Korrekt" forskning

Sarnecki och brottsstatistiken

Sarneckis matematik

Sarnecki igen

Sarnecki återigen

Sluta att förtiga!

Snack och snack

"Synnerligen på tiden"

Westin och Sarnecki