Aktuell kommentar - vecka 18/05

 

 

Kränkt

Först var det frikyrkopredikanten Runar Sögaard som fick en fatwa på sig och nu hotas att avrättas, som regissören Theo van Gogh i Nederländerna.

Nu hotas även svenskar i allmänhet att bli offer för våldsdåd. En islamisk webbsida talar om att i Sverige genomföra ett terrordåd mot kollektivtrafik.

Ur Aftonbladet den 30/4 -05:

"SVENSKAR SKA DÖ

Expert: Första gången terrorhot riktas mot oss som land

Här hetsas muslimer att attackera Sverige med bomber.

En internetsida med terrorkopplingar beskriver hur svenskarna ska dö:

'Jag väljer järnvägsstationen eftersom den är full av svenskar. Precis som det var i Madrid'.

'Svärdet till de som förolämpade Profeten'

Internetsidorna som spårats till adresser i Gaza, Uzbekistan och Arizona i USA innehåller grova hot mot Sverige. Blodiga kartor över Sverige och bilder från terrorattacker avser att sätta skräck i 'kättarna'."

"Webbsidan är på arabiska och registrerad i Gaza och i Uzbekistan. Den är även kopplad till en adress i Arizona i USA. Meddelandena som manar till attack mot Sverige publicerades den 28 april. Elva bilder visar hur svenska symboler brinner och hur flaggan är nedblodad. 'Snart', står det på de tidsinställda bomberna som är avbildade bredvid.

- Nyligen har en kättare i Sverige förtalat vår ärofulla profet, skriver organisationen som kallar sig Islamistiska förnyelsefronten."

Innan dess hade debattören Kurdo Baksi reagerat, på det sätt som många invandrare i Sverige lärt sig att göra. Som prinsessor på ärten. Baksi kände sig så till den grad personligen kränkt av detta uttalande i en kristen kyrka, att han såg sig föranlåten att anmäla Sögaard. Baksi ville ha ett åtal för "hets mot folkgrupp".

Ur Aftonbladet den 20/4 -05:

"Här polisanmäls Runar Sögaard för hets mot folkgrupp och uppvigling.
Muslimer över hela landet är i upprorstillstånd.

- Jag blev illamående när jag såg det, säger författaren och debattören Kurdo Baksi."

"Mannen bakom anmälan är debattören och författaren Kurdo Baksi.

- Jag fick ett 40-tal samtal från muslimer som kände sig kränkta och maktlösa. Då bestämde jag mig för att göra en polisanmälan.

- Detta är en av de största kränkningar mot muslimer som jag känner till, säger han.

Han gör liknelser till fallet med Åke Green som uttalade sig negativt om homosexuella i predikstolen."

Aftonbladet frågar Kurdo Baksi om hur han ser på Sögaards uttalande i sak, alltså om att Muhammed gifte sig med en 9-årig flicka:

"- Muhammed var ingen pedofil eftersom det var ett legitimt äktenskap. Pedofili är på en annan nivå, till exempel när man köper sex av barn."

Baksi lanserar här en ny definition på "pedofili". Det räcker inte att en vuxen utnyttjar ett barn sexuellt, det måste dessutom förekomma en penningstransaktion. Om barnet inte får någon ekonomisk ersättning är det alltså OK.

 


Runar Sögaards uttalande var möjligen mindre välbetänkt ur säkerhetssynpunkt.

I Sverige finns nu närmare en halv miljon muslimer. Dessa kräver en allt längre gående anpassning av det svenska samhället till sina önskemål och behov. Många av dem är lättstötta i överkant, om man jämför med- vad kristna förväntas stå ut med, genom t ex Ecce-Homo-utställningen.

En del av dem är till och med beredda att tillgripa våld mot oliktänkande. Även om nu imamer och företrädare för muslimska församlingar officiellt tar avstånd från våld - vilket är bra! - så här inte desto mindre situationen den att vi svenskar inte längre kan tala fritt utan att riskera våldsamma repressalier.

Hur har detta gått till? Hur kunde Sverige inom loppet av bara några decennier få en så stor muslimsk befolkning?

Det är hög tid att ett politiskt ansvar nu utkrävs av dem som försatt vårt land i denna situation!

 


 

 Se vidare:

Brödraskap

Bunkeflostrand

Kränkningar

Tystnadsplikt

Vad kränker?

Världsberömd