Värsta hittills

Medlemmar i Sverigedemokraterna har hittills tvingats vara med om allehanda övergrepp av våldsamt slag. Det som inträffade den 6 juni 2005 överträffar dock det mesta.

Trots den bild som målats upp av SD och dess medlemmar är sanningen den att SD aldrig någon försökt störa meningsmotståndares möten (om man inte till sådant räknar att så i publiken med ett plakat "Tag debatten!").

Vid Riksårsmötet 2004 ställde sig SD bakom parollen "Yttrandefrihet finns inte, om den inte finns för meningsmotståndare!"

2005 uttalade sig ett enigt Riksårsmöte för anslutning till principen om "Alla människors lika värde".

Detta hejdar dock inte hatgrupperna, dvs de som utövar våld mot dissidenter.

Illa nog. Än värre är att att politiker och redaktörer på riksnivå tiger om detta.

Så här rapporterar SD-Kuriren den 7 juni 2005:

"Massmedia och riksdagspolitiker tysta efter attentatet

Under andra dygnet efter attentatet mot Sverigedemokraterna utanför Växjö är det fortfarande tyst i massmedia och bland riksdagspartierna. Ingen fördömer det som skett mot Sverigedemokraterna.

Flera bilar slogs sönder och 18 personer har uppgett att de skadats i ett av de största attentaten mot Sverigedemokraterna under de senare åren. Lokalen som Sverigedemokraterna hyrde fick samtliga fönsterrutor krossade och pepparspay och tårgas sprayades in i lokalen.

Bland de 18 som uppgett att de skadats finns rapporter om slag i ryggen med järnrör, brutna fingrar och andningsnöd. Några fick åka med ambulans till sjukhuset i Växjö.

Trots detta är det tyst från massmediernas sida. Endast någon tidning har skrivit en notis om attentatet. I övrigt har det hittills varit tyst. Likaså har ännu ingen från Sveriges regering eller något riksdagsparti offentligt tagit avstånd från våldet mot Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, har flera gånger krävt att regeringen upprättar en handlingsplan mot det vänsterextremistiska våldet. Inget har hänt.

I det tysta samtycker uppenbarligen riksdagspartierna och massmedierna till det våld som drabbar Sveriges största oppositionsparti. Man låter vänsterextremisterna hållas och utföra dessa våldsaktioner utan att vidta åtgärder. Allt för att tysta den växande oppositionen i landet.

Det har nu gått så långt att man utomlands börjar reagera på det demokratiska tillståndet i landet. Dansk Folkeparti och norska Fremskrittspartiet har nu krävt svar av den svenska socialdemokratiska regeringen om övergreppen mot Sverigedemokraterna."

 


 

 Se vidare:

Krossa-ismen

Mot nya djup

Yttrandefrihet 2005