Etnisk åtstramning

Ur några inlägg av "Socialsekreteraren" på Exilen i juli 2005

I ena änden generositet och total slapphet:

"Detta fenomen, med folkbokförda som inte bor i Sverige, är sedan länge välkänt för oss inom socialtjänsten. Vi upptäcker fallen genom att en stor barnfamilj hyr ut sin lägenhet i andra hand och andrahandshyresgästen berättar för oss att hela familjen bor i till exempel Somalia. Naturligtvis fortsätter familjen att lyfta barnbidrag, bostadsbidrag och föräldrapenning från Försäkringskassan. Vi har förgäves försökt uppmärksamma Försäkringskassan på problemet, både generellt och i specifika fall. Inget händer. Pengarna fortsätter att betalas ut. Jag vet en familj som bor i USA och återkommer varje gång ett nytt barn föds för att inhösta föräldrapenning och barnbidrag. Försäkringskassan är underrättad om att de bor i USA, men fortsätter att betala ut pengar.

Att vi känner frustration är en underdrift. Det finns en Folkbokföringslag i Sverige, men vem bryr sig om den.... Inte Statsmakterna i alla fall. Jag vill hävda att orätta bidrag formligen forsar ut från Försäkringskassan, vilket jag tidigare skrivit om i Blå-Gula Frågors tidning.

Försäkringskassans bidrag är oerhört generösa och ingen kontroll görs. De är som gjorda för att missbrukas. 'Sverige är fantastiskt!'"

"Försäkringskassan är en 'Koloss på lerfötter'. Alla ärenden handläggs till stor del av utarbetade kontorister. Även dessa handläggare ser naturligtvis hur skevt allt är, och att missbruk förekommer. Men de har varken kraft, tid eller ledningens stöd i att stävja missbruket. De är extremt utarbetade eftersom antalet ärenden för länge sedan vuxit över det rimligas gräns. Antalet sjukskrivna har ökat med 100 procent på fem år. Nu har de fått order uppifrån att minska antalet sjukskrivna, och därför verkställer de denna order. Att antalet folkbokförda och boende utomlands som uppbär bidrag fortsätter att öka har de inte fått någon order om att minska. Regeringen sover sött vidare. Detta är min förklaring."

 


Å andra sidan "jakt på fuskare", där man följer minsta motståndets lag:

"Detta ser vi också inom socialtjänsten. Försäkringskassan jagar sjukskrivna 'Svennar' med blåslampa, och drar in sjukpenningen för arbetsoförmögna. Då kommer de till oss, och man behöver bara träffa en person i en minut för att se att personen i fråga aldrig skulle accepteras av en arbetsgivare. Samma sak ser Arbetsförmedlingen, som vägrar skriva in vederbörande som arbetssökande. Därmed får han/hon varken A-kassa eller sjukpenning. Du har helt rätt. Vi blir rasande när vi ser att de nobbar sjukpenning för sjukskrivna som helt uppenbart är sjuka, men gladeligen fortsätter att betala ut pengar till folk som inte ens bor i Sverige längre!"

"Socialsekreteraren" skriver vidare, som svar på inlägg från en annan Exilendebattör:

"Tyvärr så har du helt rätt som undrar över detta. De som kommer till mig och söker ekonomiskt bistånd på grund av att sjukpenningen helt plötsligt dragits in har fram till idag varit till 100 procent svenskar! Detta trots att jag vet att hur många som helst av invandrarna är sjukskrivna år efter år med diagnosen 'Lumbago. Psyk insuff. Vila, ute'. Det vill säga, i sanning en svag diagnos.

Jag har dagligen slagits av hur 'etniskt rent' Försäkringskassans nya drive slår när det gäller att få ner antalet sjukskrivna."

 


 

 Se vidare:

Döda själar

Fy!

Generös kassa

Utpressning i socialtjänsten

Ökningar