Generös kassa

Ur inlägg av "Socialsekreteraren" på Exilen i juli 2005:

"Detta fenomen, med folkbokförda som inte bor i Sverige, är sedan länge välkänt för oss inom socialtjänsten. Vi upptäcker fallen genom att en stor barnfamilj hyr ut sin lägenhet i andra hand och andrahandshyresgästen berättar för oss att hela familjen bor i till exempel Somalia. Naturligtvis fortsätter familjen att lyfta barnbidrag, bostadsbidrag och föräldrapenning från Försäkringskassan. Vi har förgäves försökt uppmärksamma Försäkringskassan på problemet, både generellt och i specifika fall. Inget händer. Pengarna fortsätter att betalas ut. Jag vet en familj som bor i USA och återkommer varje gång ett nytt barn föds för att inhösta föräldrapenning och barnbidrag. Försäkringskassan är underrättad om att de bor i USA, men fortsätter att betala ut pengar.

Att vi känner frustration är en underdrift. Det finns en Folkbokföringslag i Sverige, men vem bryr sig om den.... Inte Statsmakterna i alla fall. Jag vill hävda att orätta bidrag formligen forsar ut från Försäkringskassan, vilket jag tidigare skrivit om i Blå-Gula Frågors tidning.

Försäkringskassans bidrag är oerhört generösa och ingen kontroll görs. De är som gjorda för att missbrukas. 'Sverige är fantastiskt!'"

 


"Invandringspolitiken har från dag ett (1975) varit styrd av naivitet, aningslöshet och en grandios övertro på det goda hos människan. Bara dessa 'flyktingar' fick komma till Sverige skulle de vips förvandlas till goda, tacksamma människor. När det ganska snart visade sig att detta inte gick så skulle svenskarna istället, vips, förvandlas till goda, mångkulturella och icke främlingsfientliga medborgare. Man var, kort sagt, inte ett dugg medveten om vad den mångkulturella omdaningen av Sverige skulle innebära. Man hade heller ingen plan. Man ville helt enkelt bara vara världsbäst, som så många gånger förr i den svenska historien. Att det sett ur ett rent socialantropologiskt perspektiv är helt omöjligt att samla så många olika kulturer så snabbt i en så liten befolkning som den svenska var det ingen som tänkte på.

Det är aningslöshet, dumhet och på senare tid även rena diktator-fasoner (riktade mot oss svenskar) som styrt invandringspolitiken.

Som vanligt när det gäller massmedias rapportering är det den 'stackars' asylsökandes perspektiv som ges. Att samme asylsökande fått sin sak prövad, och enligt svensk lag befunnits sakna asylskäl, har ingen som helst betydelse när den 'neutrala' rapporteringen tar vid till allmänheten. Den som illegalt befinner sig i landen 'nekas' sjukvård, 'vägras' nödvändig medicinering och 'tvingas' betala själv. Ack och ve, det är ingen ände på allt elände den som själv valt att hålla sig kvar i Sverige efter fattat utvisningsbeslut tvingas utstå! Och vi förväntas alla bli upprörda..."

 


 

 Se vidare:

Döda själar

Etnisk åtstramning

Fy!

Ökningar