SJF-handbok


"Massmedia arbetar för att 'dölja sanningen'."


Javisst, så är det.

Det är officiellt. Journalisterna har direktiv om att inte ange etnisk tillhörighet när utlänningar begår brott i Sverige, och detta tillämpas så rigoröst att effekten ofta blir tragikomisk.

Sak samma gäller invandringens omfattning. Konsekvent har man försökt framställa det som en "rännil", när det i själva verket varit en massinvandring som pågått.

Döljandet av sanningen har också tagit sig uttryck i detta utestängande av kritiker från debattsidorna.

När det gäller döljandet av sanningen arbetar massmedia hand-i-hand med det politiska etablissemanget. Birger Schlaug, i sin bok "Svarta oliver och gröna drömmar":

"Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem. Människor utanför den lilla svenska tyckareliten kände naturligtvis inte igen sig. Politiker ansågs leva långt borta från verkligheten. Ny demokrati föddes som en följd av den välmenande lögnen och den hatfyllda lögnen kunde ta säte i parlamentet."

Se vidare Janne Josefsson!


Blågula FRÅGOR, huvudsidan