Aktuell kommentar - vecka 24/06

 

 

Kränkande klädsel?

Det officiella Sverige, etablissemanget, har ju två diametralt motsatta förhållningssätt till den svenska nationalsymbolen och de blågula färgerna.

Vår förening, tidskrift och webbsida har tidigt fått erfara att blågult i ett seriöst och politiskt sammanhang - där färgerna sätts i samband med omsorg om vårt folks väl och vårt lands framtid - uppfattas som en provokation. Något extremt, aggressivt och "ej rumsrent". S.a.s. ett rött skynke.

I idrottssammanhang är det precis tvärtom. Kanske framförallt när det handlar om VM-fotboll, som i dessa dagar. Då kan man måla hela ansiktet, ja hela huset, blågult, och kvällstidningarna eldar på. Politiskt är ju denna typ av blågula eufori totalt "ofarlig". Den kan rentav fylla en viktig funktion för att släppa ut ånga och för att en tid få hjälp att glömma verkligheten i det svenska samhället.

Till denna verkligheten hör annars ett tilltagande våld, riktat mot svenskar.

Ett våld som kan sorteras i två kategorier:

Rasistiskt våld. Misshandel eller våldtäkter, riktat mot "svennar" och "svennehoror". Förövarna är kriminella invandrare. Syftet är att förnedra och kränka, för att visa makt och finna njutning.

Politiskt våld. Också här handlar det om misshandel. Offren är svenskar som reagerat mot svenskfientligheten. Det kan också vara så att vederbörande bara bär kläder vilka ger sådana signaler. Förövarna är svenska medelklassungdomar eller invandrarungdomar. Syftet är även här att förnedra och visa makt, även om förövarna själva förmodligen vill intala sig att det mest handlar om politik och höga ideal.

Ett aktuellt fall visar nu hur de två typerna av våld mot svenskar kan smälta samman.  

Några unga svenskar hade i samband med Fotbolls-VM iklätt sig den blågula svenska landslagsdräkten. De trodde väl att detta skulle vara ofarligt. Det var just fest och gällde sport, hade inget med politik att göra. Dessutom finns megastjärnan Zlatan från Rosengård i landslaget.

Tydligen var det inte ofarligt.

Ur Expressen den 12/6 -06:

"Sverigesupporter mejades ner i Malmö

 Mannen hade på sig en svensk landslagströja, hamnade i tjafs - och kördes med berått mod på."

Några timmar efter Sveriges bittra 0-0-match mot Trinidad och Tobago stod de två männen - båda iklädda svenska landslagströjor - vid en Minutenautomat på Möllevångstorget i centrala Malmö.

Plötsligt stannade en bil till bredvid, i den satt enligt polisen fyra ungdomar med utländsk bakgrund. De klev ur och började kommentera fotbollströjorna.

- Ett tjafs uppstod mellan de här personerna och sedan satte killarna i Sverigetröjorna av mot Dalaplan, .."

"Killarna hoppade omedelbart in i bilen, en mörk BMW, och jagade efter männen. Två försök till att köra på dem misslyckades, men på tredje försöket, vid Carl Gustafs väg, lyckades föraren med sitt uppsåt. En av dem, en 24-åring, träffades och ramlade och slog sig så illa att han fick blessyrer på hela kroppen. Dessutom skadade han huvudet."

 "De misstänkta är födda mellan 1982 och 1984. Den av dem som misstänks ha suttit bakom ratten har inte erkänt brott, rubriceringen är försök till mord. Alla har fått lämna polisstationen."


I vilket annat land skulle en händelse som denna vara tänkbar?

Landets nationalfärger uppfattas så till den grad kränkande för invandrare, att de ger sig till att försöka döda personer som bär dem?!

Fyra i en mörk BMW - unga män med utländsk bakgrund.

Frågorna anmäler sig:

- från vilka länder är de?

- när kom de till vårt land?

- vad gav uppehållstillstånd i Sverige?

- var de flyktingar, undan förtryck och våld?

- har de tidigare begått brott?

- vilka straff har de då fått?

- vilka straff kommer de nu att få?

Och ska svaren på dessa frågor rapporteras i svenska massmedia?


 Se vidare:

Kränkningar

Kränkt

Vad kränker?