Brev till Birger Stattin

Detta brev sändes den 17/1 till Birger Stattin, styrelseledamot i Öppna Kanalen Stockholm från ung kvinna, medlem i MSG. På grund av av den hotbild som Stattin skapat mot henne vill hon undvika att framträda med sitt namn offentligt:

 


Vad håller du på med!!? FÖRSTÅR du vad du håller på med?

Ditt utfall mot mig i TV får mig att må illa! Och DU, av alla människor, har mage att påstå att du vill verka för integration och tolerans! Det du håller på med är UPPVIGLING - inte integration!

Som gammal militär vet du nog vad som skapar aggressivitet. Att du ska använda dina militära kunskaper till att SÖNDRA OCH HÄRSKA på Öppna Kanalen är fruktansvärt! Att du sedan riktar din vrede mot en ung kvinna är otroligt FEGT, och att du dessutom till vem som helst lämnar ut hennes identitet är HÄNSYNSLÖST och i det närmaste sjukt!

Om mig säger du i TV på bästa sändningstid:

"En av dem som är verksamma inom MSG, det är en dam. Hon håller på att förbereda program. Hon har tagit kontakt med domstolar och det ärende hon tar upp - det är kvinnor som har blivit misshandlade - kvinnor som har blivit våldtagna - för att visa - att de här våldtäkterna, och det här våldet som sker mot kvinnor här - det är invandrare som står för det - och då speciellt vänder hon sig mot XXX."

Jag hade ALDRIG i min vildaste fantasi kunnat tro att mitt engagemang FÖR offren och MOT det oprovocerade gatuvåldet och MOT våldtäkter skulle kunna tolkas som att jag är nazist!

I mitt program om gatuvåld förekommer INTE ordet invandrare, och INTE heller nämns den folkgrupp du påstår att jag skulle ha aversioner mot.

(Detta program har aldrig ens sänts, men visst, fick jag möjligheten att få en bråkdel av den yttrandefrihet i TV som du har så skulle jag gärna sända min intervju från akutsjukhuset oklippt.)

Du påstår att jag skulle ha något emot en viss folkgrupp. Det är helt taget ur luften och osant!

Är jag en "ond människa" för att jag tycker mer synd om offret än om gärningsmannen?

Jag vill en gång för alla klargöra: Jag tycker INTE om våldtäktsmän, varken svenska eller invandrade våldtäktsmän. Är det fel av mig?

 

I dina fördömanden mot MSG, som du liknar vid "nazisternas organisation", uppmanar du slutligen medlemsföreningarna att "se till att vi inte får löss i pälsen".

Ditt sätt att likna människor vid löss får mig att rysa. Det påminner mig om förra gången jag hörde människor liknas vid skadedjur och ohyra. Det var i Rwanda, Afrika. Jag arbetade i flyktingläger där - ett år efter folkmordet på en miljon människor. En liten pojke berättade för mig hur han ett år innan hade sett hela sin familj mördas med machetes: "De kallar oss för kackerlackor".

Kalla inte människor för onda.

Kalla inte människor för löss.

Döm inte människor ohörda.

Gör inte det.

 


 

 Se vidare:

Expo griper in

Stattin 3