Vill in!

Det förefaller att ha brunnit mer än vanligt i Sverige på sistone, mest i skolor. Under år 2005 var antalet skolbränder 445, året 2006 var det uppe i 505. För år 2007 lär siffran bli än högre.

I de flesta fall rör det sig om anlagda bränder - anlagda av samma klientel, kan man förmoda, som hotar och misshandlar skolpersonal. Kostnaderna för skattebetalarna hamnar på cirka 500 miljoner kronor eller mer.

Men det handlar ju också om en typ av kostnaad för eleverna, åtminstone de som vill gå i skolan, och som efter branden inte längre har några klassrum att få till.

SvD den 25/11 -07:

"STORBRAND PÅ SKOLA

En skolbyggnad på på Hjällnässkolan i Gråbo nordöst om Göteborg brann ner i morse."

Närmare 50 brandmän arbetade med att försöka rädda skolan, en grundskola.
 
 " Även tidigare under helgen har det brunnit i skolor i Göteborgstrakten. Sent på fredagskvällen blossade inom loppet av 20 minuter två bränder upp i Nya Påvelundsskolan respektive montessoriskolan Skäret.
 
Vid Nya Påvelundsskolan brann ett större tält ner. Tältet användes som uppehållsrum i avvaktan på att en av byggnaderna på skolan ska saneras. Vid montessoriskolan Skäret brann ett tio gånger tio meter stort annex.
 
De båda bränderna tros enligt polisen ha varit anlagda.
 
Det är inte heller första gången det brinner på Hjällsnässkolan i Gråbo. Byggnaden som nu är totalt utbrunnen sattes i brand även i oktober. Helgen före utsattes också Lekstorpsskolan i centrala Gråbo för vad som också misstänktes vara en anlagd brand. De bägge bränderna då hade föregåtts av en längre tids skadegörelse i och kring Gråbo.
 
Eleverna hade flyttat tillbaka till de nyrenoverade klassrummen för bara någon vecka sedan.
 
Nu är klassrummen i den 20-30 meter långa byggnaden förstörda igen
och än en gång kommer eleverna att tvingas till tillfälliga lokaler.
"


Men det är inte bara skolor som brinner. Också bostadshus brinner.

Inte nog med det - släckningsarbetet saboteras, genom stenkastning mot brandmännen. Så har många gånger skett i Rosengård, den 26 november 2007 skedde samma sak i Landskrona. Dessutom försökte vissa ungdomar ta sig in i e brinnande husen, och brandmännen måste ägna tid åt att mota bort dem.

Från bloggen "Gruegranskar":

"Stenkastning mot brandmän och ambulanser blir allt vanligare i landets "sämre" förorter. Ikväll rapporterar Helsingborgs Dagblad (som även är lokaltidning för Landskrona) att:
 
Räddningstjänsten har haft problem med ungdomar som springer in i det brinnande husen och kastar sten på brandmännen."
 
"- De ställer till jäkelskap och är en av anledningarna till att tog tid för oss att börja släckningsarbetet, säger räddningsledaren André Bengtsson.
 
Ungdomarna, som ska ha varit i 15- till 17-års ålder, tog sig bland annat in i trappuppgångarna, källare och lägenheter. Dessutom bröt de sig in i räddningsledarens bil."


Vi vet redan hur de politiskt korrekta resonerar i detta sammanhang: det är svenskarnas fel!

Vi släpper ju inte in dessa ungdomar i vårt samhälle, vi stänger dem ute.

Detta gör dem så kränkta och frustrerade att de inte ser någon annan utväg än göra som de gör.

Förvisso en universalförklaring, som kan användas i all oändlighet, och oavsett vilka galenskaper och övergrepp som sker.

Ju grövre dåd man gör sig skyldiga till, desto tyngre faller i själva verket skulden på svenskarna.


 Se vidare:

Anlagda skolbränder