Aktuell kommentar - vecka 52/08

 

 

Saligt att giva?

En bloggare som har väsentligt fler besökare än BGF har tagit politisk ställning och stuckit ut hakan. Det är "Blondinbella", alias 18-åriga Isabella Löwengrip, som uttalar sig.

Hon uttalar sig kring TV-filmen "Karl-Bertil Jonssons julafton". Som bekant är det en julsaga efter Robin-Hood-modell, om att ta från de rika och ge till de fattiga. Blondinbella kallar detta "kommunistskit", och nämner AFA i sammanhanget.

Blågula frågor kan inte finna Robin-Hood-konceptet upprörande, även om det är väsentligt mer tilltalande att den som ger gör det ur egna tillgångar. Det är ju bara alltför lätt att vara givare, om man kan få vara det med andras pengar.

I Sverige är det, alltsedan sent 1900-tal, en perverterad och bakvänd Robin-Hood-modell som firat excesser.

Här är det staten som kräver ut en allt större andel av arbetande medborgares resurser i form av skatter. Medel som sedan ger politikerna möjligheter att agera jultomtar och dela ut klappar.

Som det visat sig blir det så att:

a) låg- och medelinkomsttagare får bära en allt större andel av skattebördan

b) pengarna sedan sprätts iväg på ett alltmer ansvarslöst sätt.

En del går till att berika politikerna själva, men betydligt mer går pengarna till diverse godhetsprojekt.

Det tydligaste av dessa är u-biståndet, där målet är i första hand att bli av med en viss mängd pengar.

Mest resurskrävande är dock ett annat godhetsprojekt, den s.k. flyktingpolitiken. Så kallad - eftersom det i normalfallet inte handlar om flyktingar utan snarare om välståndssökare och bidragstagare.

I botten ligger en schablonbild av svenskarna. Man jämför Sverige med u-länder och finner att "vi" är så mycket rikare. Sedan sker en tankeglidning: alltså har varje svensk det materiellt bättre ställt än varje "flykting" som kommer hit.

I själva verket är det så att många svenskar, inte minst äldre, lever under mycket knappa omständigheter, medan interiörer från "flyktingars" bostäder kan visa hur inget av modern standard saknas.

Ett TV-program på 1990-talet visade på en omvänd segregering i Högdalen-Hagsätra i södra Stockholm: i det gamla bostadsbeståndet bodde svenskar - i de nyare lägenheterna, med högre hyror, bodde utlänningar. De senare fick ju ofta sin hyra betald av kommunen, då utgjorde hyresnivåerna inget hinder.

Även om man ser till bidragstagare - svenska respektive utländska hushåll - visar det sig att mer går till den senare kategorin.

En enda ensamkommande man får kosta belopp som ingen äldreomsorg kommer i närheten av.

Såvida inte gamlingarna ifråga är utlänningar.


Sveriges politiker ställer både Karl-Bertil Jonsson och Robin Hood i skuggan!

De tar från de fattiga och ger till de mer välbeställda. De stjäl våra pengar.

Dessa satans tjuvar. 1)

 

 

1) Eller, som Olof Palme kunde ha uttryckt saken: "Dessa satans kreatur!"

 


 Se vidare:

ANDRA KLASS

Flyktingar? Barn?

GAMMAL I SVERIGE

Invandrare först

Invandringskostnader

NOMENKLATURAN