Aktuell kommentar - vecka 28/07

 

 

Ej hat - bara på skoj

Hatbrott kan alltså - definitionsmässigt - begås bara av svenskar mot invandrare, inte omvänt.

Men det saknas ju inte exempel på att invandrare begått grova brott mot svenskar. Även om det är uppenbart att offret valts ut just därför att han/hon är svensk/svenska och även om bakom brottet finns ett uttalat och glödande hat mot alla svenskar, så kan det inte räknas som "hatbrott" - inte när offret tillhör majoritetsbefolkningen.


Text-TV rapporterade i början av juli om ett gäng flickor som rånat och misshandlat åldringar. När Metro sedan rapporterade om samma brottslingar skedde något ovanligt - deras etnicitet framgick!

Ur Metro den 6/7 -07:

"Tjejligan rånade och misshandlade åldringar

De tog på sig slöjorna och gick ut och rånade åldringar. Ibland misshandlade de sina offer för skojs skull. I rätten satt de och fnissade när åklagaren läste upp de 19 åtalspunkterna. "

"Under fyra månader... rånade tjejligan 14 äldre kvinnor i Tensta, Rinkeby, Sundbyberg och Hässelby i Stockholm. Flera av kvinnorna hade rullator. Det äldsta rånoffret var 87 år."

"En kväll läste de lokaltidningen.

- Vi läste om killar som rånade ensamma åldringar. En av de äldre tjejerna behövde pengar och ville att vi också skulle pröva."

"Ingalill är 73 år och ett av rånarligans offer.... När hon öppnade hissdörren trängde sig två tjejer in. När ingalill klev av vid sin våning blev hon plötsligt överfallen och upptryckt mot väggen. När flickorna slet åt sig handväskan tappade hon greppet om rullatorn.

- Sedan knuffade de mig nedför trappan..."


Ur Metros kommentar, signerad Leif Oldenburg:

"En havererad integrationspolitik, detroniserade föräldrar, grupptryck.

Enrique Bustos, psykolog på Transkulturellt centrum, ser flera förklaringar till att fem somaliska tonårsflickor förvandlades till grova våldsbrottslingar.

- Det här är ett välkänt problem i många invandrargrupper. Föräldrarna känner sig vilsna i det svenska samhället..."

"Föräldrarna har marginaliserats och förlorat sin auktoritet. I stället blir gruppen den nya auktoriteten."

"- Vi ser samma fenomen bland svenska tonåringar".


Samma fenomen bland svenska tonåringar? Nog vore det intressant att få tillgång till statistik kring denna ungdomsbrottslighet! Det skulle kunna bli till en fyrfältstabell, enligt nedan:

 
Offer: invandrade åldringar
Offer: svenska åldringar
Förövare: svenska ungdomar
A
B
Förövare: invandrarungdomar
C
D

Hur vanligt är det att svenska tonåringar misshandlat åldringar? Finns ett enda fall dokumenterat där svenska flickor givit sig på invandrade åldringar, på ett sätt liknande de fall som Metro här rapporterar om?

Skulle siffran bli annat än 0 i ruta A?

Skulle det överhuvudtaget bli någon siffra att fylla i annat än i ruta D?

Tydligen är de somaliska flickornas förehavanden inte unika. I lokaltidningen hade flickorna läst om invandrarpojkar som redan utövade denna typ av hobbyverksamhet. Och Enrique Bustos, den transkulturelle psykologen, talar om ett bland invandrare "välkänt problem".


Bustos ser förklaringar till flickornas brottslighet i en "havererad integrationspolitik". Var det inte sedan länge förutsebart att "integrationspolitiken" skulle "haverera" - dvs att massinvandringen från fjärran kulturer skulle få denna effekt?

OM INTE ANNAT VET VI NU: detta blir följden av den invandringspolitik som bedrivits och bedrivs. Med en sådan invandring kan inte finnas någon annan "integrationspolitik" än den som vi hittills sett - nämligen den "havererade".

Det har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas en integrationspolitik som klarar en sådan massinvandring.

Är det då inte dags att dra slutsatser?

Ska svenska åldringar skonas från fler upplevelser av det slag som Metroartikeln beskriver, då måste först av allt kursen radikalt läggas om beträffande invandringspolitiken! Omgående.


 Se vidare:

Abdallah berikar sig

Hatbrottsrapportering

Kriminellt syfte?

Olika straffskalor