Kritiska insändare

De första dagarna i januari 2004 har flera gentemot mångkulturen kritiska insändare publicerats i Dagens Nyheter. Det anmärkningsvärda är inte bara att de har tagits in, så skulle tidigare inte ha skett. Det anmärkningsvärda är att här skriver svenskar rakt på sak och utan garderingar ("Jag är inte rasist, men...").

Vi har inget att be om ursäkt för. Det måste vara möjligt att diskutera de verkliga problemen utan att bli misstänkliggjord och ifrågasatt som människa! Förhoppningsvis är den tiden över nu, då vi hukade.

 


Insändare i DN den 2/1 -04:

Frys invandringen ett tag

Ekonomiprofessor Bo Södersten artikel på DN debatt den 28 december beskriver ett problem som de flesta människor redan har förstått.

Bidragen till icke arbetande invandrare är nu uppe i 40-50 miljarder. Även om alla som kommer hit kan och vill jobba så finns det varken efterfrågan eller vilja att ta emot dem på våra arbetsplatser. Givetvis kan man lagstifta om att "tvinga in" dem på arbetsplatserna. Detta skulle givetvis medföra stora kostnader för företagen. Alternativt skattehöjningar om staten skall subventionera kostnaderna för dem på arbetsplatserna. Detta skulle inte vara politiskt genomförbart.

Att i detta läge fortsätta ta emot över 40 000 asylsökande per år som packas ihop i förortsområdena till Stockholm, Göteborg och Malmö är varken en välgärning för de invandrare som redan bor där eller för de människor som känner att mer och mer av deras lön går till skatt samtidigt som vår välfärd krackelerar. Sverige tar redan tillsammans med Österrike emot särklassigt flest asylsökande i Europa i förhållande till folkmängd.

Vore det inte dags för en "time-out" tills den invandringsvåg som rullat på sedan början av 90 talet har fått "sätta sig"? Tills alla har fått ordentliga bostäder, utbildning, arbete och även tills vi fått bygga upp vår sargade poliskår så att de hinner med alla rån och våldsbrott som har följt i invandringens spår.

Till Gerard Taillefer som svarade (30/12) på Söderstens debattinlägg vill jag säga att sysselsättningsgraden i Sverige för närvarande ligger på cirka 78 procent. För utomeuropeiska invandrare ligger den klart under 50 procent. Allt enligt Bo Södersten. De flesta svenskar som blivit arbetslösa eller sjuka har tidigare varit med och byggt upp vår välfärd med sina skatteinbetalningar, medan de flesta invandrare kommer rakt in till vårt sociala smörgåsbord.

Kan vi inte acceptera att detta är verkligheten samt fokusera på de problem vi har så kan vi aldrig få acceptans för vår stora invandring.

Dan-Bertil Ström

 


Insändare i DN den 3/1 -04:

Fel sorts invandrare kommer hit

I en riktig dräpartikel i DN 28/12 går professor Bo Södersten ut och förklarar varför invandringspolitiken håller på att knäcka Sveriges ekonomi. Allvaret förstärks samtidigt av Gunnar Wetterbergs prognos om den svenska välfärdens sammanbrott. Fel invandrare kommer hit för att leva på bidrag istället för på arbete. Det kostar 40-50 miljarder per år.

Då har Södersten inte talat om att allt fler är kriminella utan asylskäl som drygar ut bidragen genom kriminalitet. De är orsak till att inga resurser räcker till för bland annat polis, åklagare, domstolar och kriminalvård. EU, EMU och Schengen blev lika fel som närpolisreformen. Teori och praktik stämmer inte.

Nu är det hög tid att ta problemet på allvar och visa att det inte går att avfärda problemet med ordet "rasism". Annars kommer de nationalsocialistiska grupperingarna att få med sig vanligt folk.

Anders Bergstedt
Kriminalinspektör

 


Insändare i DN den 2/1 -04:

Storhetsvansinne är inte humanitet

Det var en tänkvärd artikel om invandringens kostnader som Bo Södersten skrev på DN Debatt 28/12.

Skulle han ha kunnat skriva artikeln om han fortfarande suttit i riksdagen? Det är knappast troligt. I den svenska riksdagen råder det en närmast total likriktning och tystnad i frågan. Civilkurage saknas hos våra folkvalda. Ingen riksdagsman vågar avvika från den uppifrån fastställda åsikten av rädsla för att förlora sin riksdagsplats och därmed sina privilegier.

I skydd av ordet humanitär kan utgiftsorgier av sällan skådat slag fortgå år efter år.

Samma dag som artikeln var införd kunde man i tidningen också läsa att ersättningen till kommunerna skulle höjas från 483.300 till 492.000 kr per flykting och år, detta i skarp kontrast till all annan offentlig verksamhet där sparbetingen är legio.

Vad är det som gör att Sverige anser sig ha råd att bedriva en så annorlunda invandringspolitik än sina nordiska grannar? Vad är det som gör att så många, utan rimlig chans på den svenska arbetsmarknaden, söker sig hit?

Eftersom frågorna knappast får ställas, än mindre besvaras, fortsätter sönderfallet av det svenska välfärdssamhället med ständigt stigande och allt orimligare skatter. Det humanitära storhetsvansinne som fått dessa negativa konsekvenser för det svenska samhället har inget med verklig humanitet att göra utan måste betraktas som ren dumhet, och dumhet är inget att vara stolt över.

Lennart Levin

_________________________________________________________________________

Insändare i DN den 3/1 -04:

Lycka över en svensk helikopter

Jag känner mig så lycklig.

För en gång skull har ett mirakel inträffat i Sverige. En lycklig avslutning av året och en bra början på det nya. Jag och min man var ute och apterade laddningar och raketer på balkongen då luften plötsligt fylldes av ett muller. Och se där! En svensk militärhelikopter med en svensk fana under hovrade över huset.

Jag fylldes med vällust och hopp. För första gången kände jag stolthet över landet jag flyttat till. Tack Sverige!

Då jag kom hit för åtta år sedan upptäckte jag att Sverige var världens enda land som förnekar sig självt. En känga till alla antisvenskar och politiker som motverkar och förstör detta fina land.

En famn rosor till dem som flög helikoptern.

Bronagh Karlsson, Nättraby

 


Insändare i Aftonbladet den26/12 -03:

Vår maktelit stöder fundamentalisterna

Den 10 december erhöll Shirin Ebadi årets fredspris i Oslo. Hon uppträdde utan slöja, trots att hon blivit hotad för detta av fundamentalister i sitt hemland, Iran.

I Sverige kan man nu på allmäna platser möta allt fler muslimska kvinnor som bär slöja eller heltäckande klädedräkter. Den muslimska fundamentalismen vill förgöra de öppna, fria, jämlika och demokratiska västerländska samhällena.

 

Det märkliga är att den svenska makteliten ställer sig bakom den muslimska fundamentalismen i vårt land.

"Slöjmodet" skall inte bara accepteras på allmän plats utan även på arbetsplatser, på skolor och i tv.

När riksdagsledamöter skall fraternisera med muslimer beger man sig till moskeer för att diskutera med mullorna.

De sekulasierade muslimer som uppskattar frihet, jämlikhet och demokrati är man inte intresserade av att möta. I Frankrike har man nu gjort tvärtemot och markerat att man är ett sekulariserat samhälle och förbjudit bärande av slöja och religiösa symboler vid landets skolor.

På vems sida står egentligen de svenska riksdagsledamöterna och de svenska medierna? På Shirin Ebadi eller på den muslimska fundamentalismen? Håller sverige på att bli Nordens Iran?

Björn Collin