image
image
image
image

Extremt obehagligt

"Guilt-by-association" är ett beprövat grepp inom den politiska propagandan.

Ytterligare ett exempel på detta grepp ger gratistidningen "Stockholm CITY" den 3/8. Över en helsida sträcker sig rubriken "HÖGEREXTREMA PARTIER STORSATSAR INFÖR VALET". Artikeln illustreras med bilder från NSF-verksamhet .

Artikeln handlar dock om tre olika organisationer: SD, ND och NSF. Med andra ord klumpas Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna och Nationsocialistisk Front samman. Alla vill ju minska invandringen.

Innebörden blir att inga krav kan föras fram om en restriktivare invandringspolitik utan att vederbörande organisation klumpas ihop med nazister.

Logiken blir densamma som att klumpa ihop socialdemokraterna och moderaterna med nazipartiet i Tyskland på 1930-talet. Alla vill de ju minska arbetslösheten.

Tidningen skriver:

"Framförallt Sverigedemokraterna har jobbat hårt på att tvätta bort rasiststämpeln och blir mer rumsrena. Men bakom fasaden har partierna samma invandrarfientliga budskap:

- De har en extremt obehaglig syn på invandrare och andra kulturer. Det är inget att hymla om, säger Marie Demker."

Demker ska gälla för att vara forskare, men blandar helt ihop sina personliga värderingar med det faktasökande som ankommer en forskare. Vad Demker i praktiken vänder sig emot är varje krav på invandrare att anpassa sig till det land, dit de sökt sig.

För min del upplever jag Demker som en extremt obehaglig figur.

image


 
image
 
 
image