Re-prisad Pascalidou

Alexandra Pascalidou har återigen fått ett pris. Tidigare har det gällt Immigrantinstitutets "Förtjänstpris" och ett fackligt pris för civilkurage och integration.

Denna gång gäller det Statstjänstemannaförbundets arbetslivspris för år 2002 (förmodligen ett i Pascalidous egna ögon välförtjänt pris. Hon ser ju sig själv som en stjärna). Det nya priset består dels av ett diplom, dels 25 000 kronor.

I prismotiveringen sägs:
"Alexandra Pascalidou utmanar i kampen för mångfald mot enfald. Med sin integritet är hon en förebild för många. Hon visar att utbildning och samhällsengagemang är livsnödvändigt, att tron på den egna kraften bidrar till styrkan i gemenskapen. Hon är en 2000-talets kämpe och folkbildare, och sådana behövs, både i dagens samhälle och arbetsliv."

Förbundets ordförande framhöll också:
"- Alexandra Pascalidou är en härförare och folkbildare, en förebild för många... . Som facklig organisation har vi mycket att lära av henne."

Bland tidigare arbetslivspristagarna återfinns läkaren Christina Doctare, chefredaktören Göran Greider och ekonomen Agneta Stark.