Alla barns lika värde?

"Alla människors lika värde". "Barnets bästa". Så låter det ständigt upprepade mantrat från de politiskt korrekta.

Är det fråga om annat än tomma floskler? Är det allvarligt menat?

Om någon tidigare svävat i osäkerhet om den saken så finns nu facit:

 


Ur Östgöta-Correspondenten den 7/1 -05:

"HOVRÄTTSDOM OM GRUPPVÅLDTÄKT MOT 13-ÅRING

Två av de fyra män som dömts för gruppvåldtäkten mot en 13-årig flicka i Motala i augusti 2004 frikänns helt efter en dom i hovrätten. De övriga två får sina straff kraftigt sänkta. Det går inte att bevisa att flickan druckit alkohol mot sin vilja."

"Samtliga fyra släpptes ur häktet efter ett beslut i hovrätten strax före julhelgen. Det är bara en 30-åring som nu frihetsberövas i domen.

21-åringen (ålder vid brottstillfället) och 26-åringen fick fyra års fängelse för medhjälp till grov våldtäkt, men frikänns helt.

Den 30-årige mannen får sitt straff kraftigt sänkt, från fem års fängelse för grov våldtäkt till åtta månaders fängelse för sexuellt utnyttjande, samt ett skadeståndskrav på 60 000 kronor. Hovrätten häver beslutet om att mannen ska utvisas från Sverige. "

Det hela hade gått till så att en 16-åring lurat med sig 13-åring till en lägenhet, dit de äldre männen sedan anlände:

"Det är 16-åringen som tingsrätten dömde för grov våldtäkt till ett års sluten ungdomsvård. Hovrätten ändrar domen till sexuellt utnyttjande och sexuellt utnyttjande av underårig. Straffet blir en månads sluten ungdomsvård, men påföljden ska anses förverkad genom det frihetsberövande han redan genomgått. Han ska dock betala 35 000 kronor i skadestånd till flickan. "

"Hovrätten fastslår att flickan befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd eftersom hon var berusad. Men rätten anser det inte klargjort att hon druckit mot sin vilja, alltså att männen försatte henne i vanmakt."

Åklagaren kommenterar tatt redan genom att ställa fram alkohol till en 13-åring har männen försatt henne i ett sådant tillstånd.

Ur en annan Corren-artikel samma dag:

"Den tekniska bevisningen mot 16-åringen och 30-åringen talar sitt språk. DNA i kalsonger, DNA på kondomen. Spyorna. Skadorna i flickans underliv. "

Männen nekar heller inte till att de haft sexuellt umgänge med flickan eller att hon var berusad. De hävdar bara att det inte var fråga om våldtäkt.

Åklagaren konstaterar att domen i Göta hovrätt sänder ut signalen att brottslingar i situationer som denna bara behöver neka, så kommer de undan.

 


VAR ÄR NU FEMINISTERNA och alla de partier som kallar sig feministiska?

Var är de som annars gärna brukar tala om barnperspektiv?

I det aktuella fallet hade samtliga fyra män utländsk bakgrund. Antag att scenariot varit det omvända. Antag att alla fyra varit etniska svenskar och att den 13-åriga flickan varit invandrare. Då hade detta brott med säkerhet rönt en helt annan uppmärksamhet och väckt en berättigade indignation.

I Sverige har inte alla barn samma värde, inte hos de politiskt korrekta.

 


Förövarna hade i det aktuella fallet KURDISK BAKGRUND.

Exilen rasade i januari en intensiv debatt efter ett inlägg av en ung kurdiska, med tillgång till egen kolumn i en av Stockholms gratistidningar. Av den debatten framgick att hon som kurd inte alls kände någon särskild upprördhet över sina fyra landsmäns agerande.

Antag att offret för våldtäkten varit kurd. Hur hade kurderna då reagerat?

Det vet vi redan, där finns facit:

Ur Sydsvenskan den 11/1 -05:

"LIVSTIDS FÄNGELSE FÖR KIDNAPPNINGSMORD

Mördaren ljuger, och räddar därmed sina släktingar från att straffas för medhjälp till halshuggningsmordet i somras."

"Två släktingar fick tre års fängelse för enklare brott, ytterligare två släktingar friades helt från inblandning i kidnappningsdramat som slutade med att en 28-åring fick halsen avskuren."

Det hela hade börjat med en våldtäkt:

"...en sjuttonårig flicka berättade för sin familj att hon våldtagits av två män. Hennes släktingar förde först bort en man i tjugoårsåldern och misshandlade honom så att han pekade ut sin kompis - 28-åringen, som också fördes bort. Hans lik dumpades i en skogsdunge utanför Hässleholm."

36-åringen - farbror till den sjuttonåriga flickan - tog ensam på sig ansvaret för mordet, trots att de två andra fanns med i bilen. Samtidigt hävdar han att det rörde sig om en impulshandling, avsikten var inte att döda...

En faktaruta i tidningen redovisar kidnappningen dag för dag:

Onsdagen den 16 juni. 21.00, cirka. Tre bilar med tio till tolv män anländer till Rasmusgatan. Männen stormar in i lägenheten på tredje våningen. Två av dem visar skjutvapen, yxor och knivar.

En nittonårig man tvingas med och bilarna försvinner. ...Nittonåringen körs omkring i Malmö under flera timmar. Han torteras med slag och knivstick. Kidnapparna fimpar cigaretter i ansiktet på honom och skär nästan av hans ena tumme. 

28-åringen sitter samtidigt i polisförhör. Han anmäler att han utsatts för övergrepp i rättssak och olaga hot från kidnapparna. Vid sitt tillslag lovade de att bränna ner huset och "ta hand om" 28-åringen om han kontaktade polisen.

01.00, cirka. Torsdagen den 17 juni. 28-åringen lämnar polishuset, tar sig hem och går till sängs.

03.00. Kidnappargänget dyker på nytt upp på Rasmusgatan. De visar pistol och tvingar med sig 28-åringen. Det heter att de ska lära honom "en läxa".

Torsdag omkring klockan 16. Polisen beslutar att hämta en 36-årig man till förhör. ..Någon mil norr om Sösdala pekar mannen in i skogen. 28-åringens lik hittas.


 Se vidare:

Kulturkrock