image
image
image
image
Blågula FRÅGOR, nr 5/98:

 

R, nr 5/98:

Yttrandefrihet 1998

Bilden på framsidan visar Joakim Larsson, sverigededemokrat, talande på Sergels Torg i början av september 1997.

Larsson bär samma kläder som han gjorde en vecka tidigare. Som framgår är de nedblodade.

Sverigedemokraterna hade haft torgmöte i Stockholm. På väg från mötet blev fyra av SD-arna - däribland Joakim Larsson - överfallna av ett 40-tal maskerade personer, utrustade med metallrör och andra tillhyggen. De fyra fick samtliga föras till sjukhus

Detta är bara ett exempel av många, på hur sverigedemokrater utsatts för våld och attentat. Vid ett torgmöte i Jönköping blev SD-talarna fysiskt angripna, bl.a. av en känd miljöpartist i staden. Brottet var tydligt och brottslingen kunde identifieras. Ändå har åklagaren nu av-skrivit ärendet.

Detta är betecknande för hållningen från det officiella Sverige. Grupper, vilka utpekats som "främlingsfientliga" är i praktiken fredlösa.

Motsvarande erfarenheter har vi från Blågula Frågor tvingats göra.

Exempelvis hade Nordvästra Skånes Tidningar den 17/11 -97 en artikel, där Blågula Frågor i rubriken anklagades för att vara "nynazistisk". Detta gick inte att åtala, det gick inte ens att få in ett genmäle. I ett fall som detta fungerar inte "Allmänhetens Opinionsnämnd".

Den demokratiska fernissan hos det svenska etablissemanget har visat sig vara tunnare än någon kunnat föreställa sig.

Människor som försöker arbeta parlamentariskt i Sverige kan nu slås blodiga - och vad säger de, som betraktar sig själva som "anständiga"? Vad säger de, som berömmer varandra för att vara "demokratiskt rumsrena"? Ingenting!

Här har massiva statsunderstödda kampanjer bedrivits för att "vi inte ska glömma" vad som hände i Tyskland på 30-talet,, för att det "inte ska hända igen" att demokratin krossas, för att varje individ ska inse sitt ansvar.

Nu händer det igen. Och det tigs.

Fotograf till framsidesbilden: Patrik Lindgren

 
image


 
image
 
 
image