ICA-butik i Nacka

Ur insändare i Nacka Värmdö Posten, den 24/10 -00:

 


"Barn på Henkan behöver hjälp"

"Jag skriver detta inlägg efter en manifestation på Henriksdalsberget nyligen. Jag har själv en invandrarbakgrund och vill ställa en fråga till alla invandrare som lyste med sin frånvaro: Tycker du att det är rätt att vissa människor tar sig rätten av trakassera och hota andra?"

"Trakasserande ungdomar menar att ICA-personalen har gjort fel när de har polisanmält snattande barn. De barn som har uppgett sitt telefonnummer till föräldrarna har sluppit detta. Men det finns barn som inte har gett telefonnummer hem och då har personalen ringt polisen istället.

Då sattes ryktespridningen igång att det bara är barn med invandrarbakgrund som polisanmälts. Men ICA-personalen kan inte hjälpa att de barn som inte uppgav sitt namn var just barn med invandrarbakgrund. Och många av dem som trakasserar är syskon eller släktingar till dessa barn.

Ungdomarna förvrängde personalens tillvägagångssätt till en rasistisk handling. På detta sätt har de fått sympatier (speciellt från andra invandrare) för sina gärningar.

Jag har svårt att tro att någon innerst inne tycker att ungdomarnas agerande är rätt. Däremot tror jag att det är lättare för anhöriga till dessa ungdomar att ta till sig dessa lögner som en motiverad grund till deras krminella handlingar. I stället för att se sanningen i vitögat och erkänna: 'Mina barn har gjort fel, vi måste ta itu med problemet hur svårt det än blir för familjen.'

Det är inte lätt att vara förälder många gånger, men om man inte tar ansvar kommer lidandet bli ännu värre längre fram."

 


 

 Se vidare:

"Vem är förföljd?"