Ur brev som fick vi efter Blågula Frågors möte på Normalmstorg den 24/8:

Läsarbrev 3

Kom ihåg, Afa är inte så stora som de verkar, men,"de låter mycket och är våldsamma och odemokratiska", det var verkligen skrämmande idag. De passar verkligen i forna Sovjet där deras karriärmöjligheter skulle varit stora. Men intet ont som har något gått med sig, detta har gett er publicitet.

Jag har sett Bgf tidigare på Internet. Ni har en stor funktion att fylla i det förvirrade tillstånd som Sverige befinner sig i.

Ikväll såg jag på tv att Lars Leijonborg går framåt i opinionsundersökningarna . Tv-nyheterna i kväll visade Leijonborgs tal i Uppsala där han frågar sig, varför Fp:s krav på invandrare skall väcka sådan uppståndelse då det är närmast självklara krav?

DET HAR ALDRIG STÅTT SÅ KLART FÖR MIG VILKET HYCKLERI DETTA UTTALANDE SPEGLAR OCH JAG HOPPAS FRAMTIDEN VISAR ATT DET ÄR BLA FP SOM VARIT ETT AV DE MEST FÖRTRYCKANDE PARTIER VAD GÄLLER YTTRANDEFRIHET OM INVANDRING. OCH DETTA SKALL DE HÅLLAS ANSVARIGA FÖR.

Ibland undrar jag om de etablerade partierna börjat titta på Bgf:s hemsida och tar ideér från er då de inte själva förmår tänka allsidigt och konstruktivt. Ni kanske kan styra politiken trots allt, via hemsidan.

 


I dag (24/8-02) skulle jag för första gången lyssna på er och blev mycket besviken och framförallt upprörd över att detta inte var möjligt. Varför vet du redan.

Jag frågade en tjej som delade ut 'stoppa rasismen-lappar' (Afa-lappar eller vad det nu var) om hon tyckte att det var rätt att sabotera mötet? Svaret blev: -Jag delar bara ut lappar.

Jag påminde henne om att då stöder hon den grupp som förstör mötet. Några svenska tonåringar kom fram och sa: - Vet du att det är Sverigedemokraterna som har möte och vad de står för? Jag svarade att det
var Bgf som hade möte. Därefter påpekade jag att: - De ökar den spänning och polarisering som finns i Sverige genom att hindra mötesrätten, rätten att få yttra sig fritt.

De frågade om jag var Sverigedemokrat. - Nej, men alla har rätt att uttrycka sin åsikter i en demokrati, vilket ni tydligen inte tycker. Sedan gick jag iväg ganska upprörd men hörde glädjande nog att det var några
som tyckte att han har faktiskt rätt alla borde få uttrycka sig!

Försökte därefter hitta ett hörn där jag kunde höra på Bgf men det var för svagt ljud så jag uppfattade knappt något alls, trots att jag gått runt hela området.

En svensk kvinna kom fram till mig vid barrikadstängslet och undrade vad som pågick. Jag förklarade att det var ett Bgf-möte (de flesta andra som jag hörde sa Sd-möte) och att jag skulle lyssna på dem för första gången men att det inte gick pg a sabotage. Hon nämnde att hon jobbade åt SIDA i Colombia och var hemkommen för semester. Vi pratade en del och hon sade: -Detta påminner mig om Colombia.

Vidare uttryckte hon oro för hur det ska bli framöver om EU utvidgas och vi inte har en fri debatt om invandring. Både jag och hon var mycket tagna av situationen trots att hon kanske var vänster och jag höger (vad nu detta egentligen betyder?). Jag gick sedan hem, nedstämd men fylld av viljan av att göra något. Jag måste skriva och stödja de som höll Bgf-mötet.

För mig känns det viktigt att Bgf är något sånär 'fristående' från Sverigedemokraterna då dessa fortfarande anses kontroversiella. Dessutom är det bra med motpoler inom en grupp (vi som kritiserar nuvarande invandring) för att främja den interna debatten.

Många hälsningar och lyckönskningar från en sextitalist