Insändare från en person inom sjukvården:

 


Valfri ålder

Jag har reagerat över en sak beträffande invandringen. Du kanske redan har skrivit om det någonstans, men än så länge har jag inte läst det, därför skickar jag några rader.

Genom mitt arbete i anslutning till sjukvården har jag under årens lopp kommit i kontakt med många invandrare där födelsedatum "blivit fel när de kom till Sverige, och sedan går det inte att ändra". Och i 10 fall av 10 har det alltid "blivit fel" åt rätt håll, så att säga (man är alltså enligt personnumret äldre än man i verkligheten är), vilket betyder att man, om man över huvud taget kommer in i arbetslivet, kan gå i pension 5-10 år före oss andra och betala skatt desto kortare tid. Detta gör mig så f-d!

Häromsistens sökte t ex en kvinna i 50-årsåldern för barnlöshet! Sedan kröp det fram att hon egentligen var ca 10 år yngre men att det "blivit fel" osv. Ja, ibland kan biologin sätta käppar i hjulet. Men man kan ju fråga sig hur många av våra invandrare som är här på falska uppgifter. Dubbelkollas uppgifterna när körkort och fina betyg så småningom kommer fram??

Offentligt anställd

 


Kommentar

När Blågula Frågor tidigare skrivit om t ex äldreförsörjningsstödet, har vi påpekat inneboende orättvisor i det systemet, till invandrares fördel. Den aspekt som här framkommer har vi dock missat.

Men givetvis:

85% av de som år 2002 söker asyl i Sverige saknar id-handlingar. I praktiken ger detta en viss valfrihet i ålder, man kan själv välja hur gammal man ska anses vara. Den som är t ex 55 år kan då ha möjlighet att ange ett födelseår som ger omedelbar rätt till detta äldreförsörjningsstöd.

Vi kan komma att få se hur id-lösa invandrare av någon anledning ofta "lever längre" än infödda svenskar.

 


 

 Se vidare:

Argus-rapporten