Badhussnusk

En BGF-läsare skrev en insändare till Helsingborgs Dagblad före påsken.

Hon kontaktade sedan redaktionen och frågade när de planerat att sätta in insändaren i tidningens Min mening. Redaktören svarade då att de hade "diskuterat om de skulle sätta in den eller ej."... med motiveringen att det..." berodde ju på vilket land man kom ifrån och vilka seder man tagit med sig från det land man kommer ifrån."
 
Skribenten svarade att bakterier bryr sig inte om vilket land man kommer ifrån, och att sjukdomar inte bryr sig om vilka seder som gäller...
 
Så här lyder insändaren:
 
Vilket snusk!
 
.....som förkommer i Helsingborgs kommunala simbassänger nu för tiden - man riktigt baxnar!  Vissa människor tvättar sig inte ordentligt på hela kroppen innan de går  ner i simbassängen, utan de duschar av sig snabbt med baddräkten PÅ.

Och detta tillåter stans fritidsförvaltning. Att ni inte skäms! Vet ni inte att sjukdomar kan spridas pga dålig hygien? Är detta ett obekant fenomen för er? I så fall är jag  gärna behjälplig med ett litet kunskapslyft; både kiss- och bajsbakterier kan orsaka kräkningar och andra sjukdomar. Vår stadsläkare kan säkerligen bekräfta detta.
 
Se genast till att ordna personal som kollar upp att folk tvättar sig ordentligt! Om inte ni åtgärdar detta så blir ni indirekt ansvariga för att sjukdomar sprids. Se till att badande som inte håller normal hygien genast avvisas från simhallen. Vi och våra barn skall väl inte bli sjuka när vi  frisksportar.
 
För att inte tala om den mamma som jag kom i dispyt med. Hon försvarade sig med att hon och hennes två barn minsann tvättade sig ordentligt e-f-t-e-r- badet. Man tar sig för pannan! Stackars barn som fått en så korkad mor! Vilken glädje har jag och övriga badande av att hon tvättar sig ordentligt efteråt? Då har ju all deras skit redan hamnat i simbassängens badvatten!!
 
Trevlig simtur!

Karin


 Se vidare:

Badhuset

Badtider

Kul i vatten?