Falu-Kuriren bemöter

Det är lätt att bemöta Sverigedemokraternas argumentering, förklarade Pernilla Ohlin, ledarskribent på Falu-Kuriren, i ett ledarstick den 19/10 -09.

Dagen därpå ger hon prov på hur det ska gå till, genom ledaren "ÅKESSONS UTSPEL ÄR EN SPOTTLOSKA".

Det visar sig att hon tagit en genväg.

Det är ju väsentligt lättare att bemöta vad man själv - falskeligen - påstår att SD-företrädare sagt, än vad de verkligen har sagt.

Ohlin skriver:

"...Som om SD:s islamofobiska utspel de senaste åren inte hänger kvar som stinkande spottloskor i Sveriges ansikte.

Ett år före valet har SD putsat upp sin framtoning. Lärt sig några svåra ord... stärka sin tes om att Sverige är hotat av mörka krafter från Öst.

Grymhet och ondska kan komma i många olika uniformer och kavajmodeller. Hitlers ledningsgrupp var bildade män som läste filosofi, ... Och hatade judar.

Att bunta ihop muslimer som en enda homogen grupp i samhället är urbota korkat. Det spelar tydligen ingen roll hur många gånger fakta upprepas för Åkesson: Alla muslimer är inte extremister. Etnicitet och religion kan inte användas som enda förklaringsgrund till människors beteende. SD:s paranoida vanföreställningar om att talibaner lurar bakom varje hörn har ingen som helst verklighetsförankring.

Förhoppningsvis blir artikeln fälld för hets mot folkgrupp."


Det är svårt att inte hålla med Pernilla Ohlin.

Visst är det "urbota korkat" att "bunta ihop muslimer som en enda homogen grupp".

Det håller för övrigy även Jimmie Åkesson med om.

Vilket framgår av hans artikel i Aftonbladet: "Naturligtvis är en betydande andel av Europas muslimer inte bokstavstroende, .."


 Se vidare:

Hets mot "hets"

Inte svårt