image
image
image
image

 Ur FRI INFORMATION:


Danskhatet i Sverige

Äntligen är det danska valet överståndet. Äntligen kommer man kanske att kunna lyssna på svensk radio och svensk TV och läsa svenska tidningar utan att översköljas av ständig hatpropaganda mot Danmark och danskarna. Kanske kan man till och med hoppas på att slippa äcklas av höra hur mycket bättre människor svenskarna är än danskarna och framför allt hur mycket ädlare den svenska politiska eliten är än den danska.

Enligt svensk lag är det åtalbart att bedriva hets mot folkgrupp, vilket innebär att sprida missaktning om folkgrupp med hänsyftning på ras, nationalitet, etniskt ursprung m m (Brottsbalken kap 16, 8 §). Tydligen är danskar ingen folkgrupp och ingen nationalitet. Ingen anmälan till polis eller Justitiekansler har i varje fall rapporterats.

Det vore intressant att ersätta dansk med judisk, somalisk, zigensk eller samisk i nedanstående alster producerade av kultur- och ledarskribenter i den svenska dagspressen. Det skulle bli ett ramaskri.

"Det är en kuslig människa som fört sitt nationalistiska och populistiska parti till Danmarks tredje största, med en väljarökning på bortåt 50 procent. Det finns många politiker och andra som skäms i dag. Filmmakaren Lars von Trier vädjade till danskarna att rösta på ett anständigt parti. Men oanständigheten är nattens segrare. Danska politiker börjar skylla ifrån sig. Den valkamp som klafsat omkring i dynga har i själva verket handlat om helt andra saker än främlingsfientlighet, men medierna har bara ägnat sig åt "utlänningsfrågan". Men de som följt de tre tragiska valveckorna vet att ingenting annat har debatterats i någon nämnvärd utsträckning än just "de främmande". Så fort någon välfärdsfråga kommit upp, sjukvård, äldrevård eller kriminalvård, så har den snabbt relaterats till alla dessa "fremmede" som lägger beslag på pengar som bort gå till sjuka Sanne, mormor Mette och nersparkade Niels." (kolumnisten Jan Lindström i Expressen 011121),

"DAGENS IAKTTAGELSE: Danmark. Vad då främlingsfientligt? Redan under andra världskriget hälsade danskarna sina tyska bröder välkomna med flaggor och applåder." (Chefredaktör Peppe Engberg, affärstidningen Vision 011120 ­ Engberg var chefredaktör för SKP-tidningen Gnistan innan han blev kapitalist).

"Det underförstådda budskapet är lika grunt och endimensionellt som alltid när missnöjespolitiker till höger tar till orda: Det är det ena eller det andra. Och det är alltid invandrarna som står för det andra. Aldrig skola mot sjukvård, aldrig äldrevård mot polisväsende. Dansk folkepartis Pia Kjærsgaards ande svävar över hela den politiska himlen. Hon kan lugnt luta sig bakåt och skörda opinionsframgångarna medan andra gör jobbet åt henne Dagens Venstre är ett hopkok av det sämsta från högern och det sämsta från vänstern (till och med vänstersocialister kritiserar partiet för överbudspolitik - knappast något Gudrun Schyman brukar anklaga den borgerliga oppositionen för)." (Hanne Kjöller ledarskribent i Dagens Nyheter 011116).

"den danska högerpopulismens nya komet, Pia Kjaersgaard i dansk folkeparti, slog an tonen. Den danska valrörelsen har därefter varit skrämmande, beklämmande och på de flesta händer en ganska slemmig uppvisning i politisk feghet. Vem har vett att skämmas? ... I Danmark finns nog en nationell självuppfattning som har med själva danskheten att göra. Danmark er et yndigt land och danskar möts över en öl och ett smil. Svensken är odansk, tysken är odansk och muslimen är helvedes odansk. Det finns ett Sjöbodrag över denna självtillräcklighetens bygemenskap Nu när det danska smilet stelnat i ett grin man inte vill känna igen. Nu när det danska gemytet liknar ett igelkottaskinn med taggarna utåt.

Den främlingsfientlighet som blivit den danska valrörelsens tema är det ingen framtid i. Det kommer även danskarna att inse rätt snart. Då blir det dejligt att dra till Köpenhamn och snacka Barsebäck igen." (Expressen osignerad ledare 011118)

"Danskarna har nämligen gjort klart att utlänningar inte är välkomna. Nähä, då så. Sitt där på erat förlängda platt-Tyskland och mumsa smörrebröd på e-gen hand. Sitt där med era mustascher och drick Tuborg tills korna kommer hem. Sitt där och inavla er tillbaka till stenåldern. Men kom sen inte kravlande över Öresundsbron efter sympati när isoleringen övergår i tristess - för här har ni inget att hämta. Danskjävlar Det upprörande är inte att en viss Pia Kjaersgaard och hennes Dansk Folkeparti tagit sig in i Danmarks riksdag genom att peka med fulkäppen på landets invandrare och skrika "raus, raus, raus!". Det gjorde aladåben Glistrup långt innan galna kosjukan spred sig över det yndiga landet. Det upprörande är inte heller att många danskar faktiskt röstat på Pia och hennes parti. Danskar gör konstiga saker, och många är mer eller mindre permanent otillräkneliga på grund av landets hämningslösa alkoholromantik. Det upprörande är att "riktiga" och traditionellt "normala" partier inte kunnat avhålla sig från att slicka de höga stövlarna och med slappa händer ge efter för pöbeltryckets deliriska krav på Danmark åt danskarna." (kolumnisten Anders Westgårdh i Aftonbladet 011123).

Det vill synas som om den svenska medieeliten totalt tappat besinningen. Förmodligen blir man sådan när man mot bättre, inre vetande dag efter dag, år efter år, tjatat om det mångkulturella paradiset, krävt ännu generösare, ännu slappare invandring, förtigit eller slätat över invandrarkriminalitet, vägrat diskutera anpassningssvårigheter, haussat den slumkultur och negligerat det ockupationsbeteende som följt i invandringens spår, kort sagt ständigt varit politiskt korrekt på sanningens bekostnad. Genom det danska valet har dessa skitstövlar till journalister tagit chansen att leva ut de vidriga instinkter som i själva verket driver denna vedervärdiga kår. Möjligen har även reminiscenser från Valdemar Atterdag, Kristian Tyrann och snapphanarna spelat in, fastän det är väl inte så troligt med tanke på journalistkårens ofta dokumenterade okunnighet om svensk och nordisk historia.

Vår nye, extremt egocentrerade migrations- och biståndsminister, den gamle sossepampen Jan O Karlsson, som aldrig tvekat att kombinera vassa armbågar med sparkar nedåt, har ju i nåder gått med på att dryga ut sin EU-pension på 60 000 kr/mån efter skatt med en statsrådslön på drygt 75 000 kr/mån. Det är samma skamlöshet han visade 1995, då han tvingade till sig posten som EU-revisionens ordförande, en av de högst betalda EU-tjänsterna. Emellertid förefaller han ha en tämligen sund och illusionsfri syn på journalister. Han citeras i Svenska Dagbladet 011120: "Den svenska journalistkåren i dag är ett av de mest vedervärdiga pack man kan se. Där finns lögnen, slarvet, lättjan, alkoholen, fåfängan, genvägen, ytligheten, forskandet kring känt folks genitalier." Så skall Karlsson ursprungligen ha yttrat sig i Aftonbladet på nyåret 1988. I detta avseende är man beredd instämma med Karlsson, inte minst efter det danska valet.


 
image
 
 
image