Välbetalt inom EU

Kurt Lundgren skrev den 23/2 -09 på sin blogg om

"EU:S GROTESKT AVLÖNADE ELIT":

"- Snart insåg jag att EU-projektet och alla dess institutioner hade kidnappats av en arrogant, självisk och odemokratisk elit, som är isolerad från folket och som föraktar folket - det folk som betalar deras löner, utgifter och pensioner.
 
- Titta vad som ramlar ner i fickorna på denna elit - om du blir ledamot i Europaparlamentet är det detsamma som att gå med i en miljonärsklubb, du kan leva som en kung och på fem år kan du ändå spara ihop fem miljoner kr. Om du omväljs blir du multimiljonär.
 
Du har fri olycksfallsförsäkring, fri reseförsäkring och fri livförsäkring. Alla  i din familj får gratis glasögon, kontaktlinser och tandvård. EU-parlamentarikern och hans familj kan också få fri vattenterapi, lerbad om du önskar det samt akupunktur.
 
När du börjar ta ut din EU-pension har du en särskilt låg EU-skatt och inte skattesatsen i ditt hemland, som alltid är högre.
 
• EU-lönen är 68 000 kr i månaden. På denna lön betalas EU-skatt, mellan 13 och 17 procent, ej hemlandets skatt.
 
• Dina familjemedlemmar får vara dina avlönade assistenter. Du kan betala dem med upp till 600 000 kr om året.
 
• Pengar för att upprätthålla ditt eget EU-kontor kan ge dig 940 000 kr om året och du behöver inte uppvisa kvitton eller fakturor.
 
• Varje EU-parlamentariker har rätt till två möblerade kontor, hyresfria, vad trodde du.
 
Du kan få 430 000 kr om året för att hålla ett kontor i hemlandet. Inga kvitton behövs. Många parlamentariker säger därför att deras egna hem är kontor.
 
• En parlamentariker kan också kräva 2 570 kr om dagen för extrautgifter i samband med sessionerna, inga kvitton krävs. Det krävs inte ens att du närvarar vid debatterna.
 
• Du kan få 1 450 kr om dagen för lunch och middag.
 
• Du kan tjäna 2 700 kr i veckan skattefritt på dina resor, kräv för dyr resa, men färdas billigt.
 
• Då får du 36 000 kr om året för att fara var du vill om det har samband med EU på minsta sätt.
 
• Som EU-parlamentariker har du världens bästa pensionsvillkor. Om du betalar in ca 9 000 kr i månaden i avgift lägger EU till det dubbla.
 
• En normal EU-parlamentariker tjänar ungefär fyra miljoner kr om året när allt sammanräknats.
 
EU:s parlamentariker, tjänstemän och kommissionärer är den enda gruppen i Europa som ej påverkats av den pågående finansiella krisen och den sjunkande tillväxten."
 
Lundgren uppger att kring detta ska nu komma en bok:

"The Great European Rip Off - How the Corrupt, Wasteful EU is Taking Control of Our Lives", skriven av David Cregg och Matthew Elliot, Random House.


 Se vidare:

EU-filmer

Wallström