image
image
image

Upprop:

Värna Sverige - Nej till grundlagsändringen!

Den 24 november planerar alla riksdagspartier förutom Sverigedemokraterna att rösta igenom omfattande förändringar av grundlagen som medför starkt negativa konsekvenser för Sverige (Proposition 2009/10:80 // 2009/10:Ku4).

De ändringar som är föreslagna medför i huvudsak följande:

• Det blir svårare att gå ut ur europeiska unionen om svenska folket så skulle önska eftersom det kommer krävas en förändring av grundlagen innan så kan ske. Därmed urholkas svenskarnas möjlighet att påverka sin egen framtid.

• Mångkulturalismen befästs i och med att skrivningarna i grundlagen om att främja etniska, kulturella och religiösa grupper blir tvingande. Därmed befästs den politik som förts i snart 40 år och som vi menar varit katastrofal.

• Betydelsen av det svenska medborgarskapet urholkas i och med att utlänningar i stort jämställs med svenska medborgare och därmed åtnjuter samma rättigheter. Dessutom försvinner kravet på svenskt medborgarskap vid anställningar av känslig karaktär, vilket innebär att utlänningar tillåts ha viktiga och samhällsbärande positioner.

Läs mer


Favorit i repris - fredagsfilm 1, del 1

Favorit i repris - fredagsfilm 1, del 2


Vi minns Weine Berg

Det är nu ett år sedan Weine Berg lämnade oss, han avled den 6 november 2009. Genom sina texter och genom sitt exempel lever han dock fortfarande för många av oss. Weine gjorde vad de politiskt korrekta bara talar om: han tog debatten och han var tydlig. Hans blogg Rakryggad blev ett föredöme bland bloggar.

Läs mer


SAFE HAVEN

EU:s asylsystem är i gungning, som den kaotiska situationen i Grekland nu visar.

Det finns en lösning på detta, ett system som på 12 viktiga punkter skulle ge en väsentligt högre måluppfyllelse.

Se söndagsfilm 4, om "Safe Haven":

Fler av Jan Millds veckoslutsfilmer kan ses här:


Fördelen med att vara extremistHjältar och extremister

Övergrepp mot Sverigedemokraterna har förekommit alltsedan partiet bildades 1988. Efter valframgången har dessa övergrepp dock nått en omfattning, intensitet och brutalitet som slår nya rekord.

Sedan länge har dagstidningar lämnat uppdelningen mellan politiska ledarsidor och neutrala nyhetssidor. På valdagen manade både Aftonbladet och Expressen sina läsare - på löpsedlar och uppslaget över framsidorna - att inte rösta på det "främlingsfientliga" SD.

Dagstidningar och TV-program har efter valet fyllts av inslag som fördömer partiet. I Stockholm, Göteborg och Malmö har hållts massdemonstrationer som instämmer i dessa fördömanden. Som ett led i detta kampanjande ingick biskop Eva Brunnes famösa predikan i Storkyrkan inför de nyvalda riksdagsledamöterna, där hon solidariserade sig med stenkastande "antifascister".

Läs merBrev till Ärkebiskop Anders Vejryd


”Hennes predikan var väldigt bra”

I en intervju i DN den 7 oktober försvarar Ni Eva Brunnes predikan vid Riksdagens öppnande.


När ställde kyrkan upp för en sverigedemokrat?


”Om någon blir hotad är det viktigt att kyrkan ställer upp oavsett om det gäller en somalier eller en sverigedemokrat.” När, har ärkebiskopen, har kyrkan ställt upp när Sverigedemokraternas företrädare, medlemmar, väljare eller sympatisörer i samband med torgmöten och andra politiska möten utsatts för våld - ett våld så grovt att det i vissa fall t o m kan rubriceras som mordförsök?

Läs mer


Brev till Eva Brunne


Eva Brunnes förlorade heder

Biskopen försvarade sin predikan i samband med riksdagens högtidliga öppnande med att hon inte kände till några hatkampanjer mot SD. Detta är märkligt eftersom partiet har utsatts för hatkampanjer, fysiskt våld, grov misshandel och trakasserier i decennier.

Att SD inte fått hyra lokaler, att deras möten regelmässigt saboterats av vänstern och deras stormtrupper i AFA, Ung Vänster, Syndikalisterna m fl. – dvs av samma grupperingar som deltog i manifestationen på Sergels torg – kan knappast vara okänt för biskopen.

Att det politiska, mediala, och kulturella etablissemanget utan att protestera låtit detta ske och t o m gått i spetsen för trakasserierna kan inte heller vara okänt för biskopen. Så var t ex Anna Lindh en av de första som förbjöd SD att hyra lokaler (Medborgarhuset) för sina möten. När Sverigedemokrater och deras sympatisörer slagits blodiga i samband med sina möten har media omnämnt detta som att ”tumult uppstod..” Vid ett möte för några år sedan knuffades en äldre kvinnlig Sverigedemokrat ner för Medborgarhustes trappa av rånluveförsedda AFA:iter. Samma sak hände en gammal man, som AFA misstänkte var på väg till ett SD-möte. I trappan i Tallkrogens tunnelbanestation slogs den gamle mannen brutalt ner av dem som polisen betecknade som ”de verkliga fascisterna” och som biskopen nu hyllar.

Läs merSAMMA FÖRFÖLJELSER NU SOM DÅ

Under slutet av 1800-talet drabbades socialdemokrater av en hets och förföljelse som i många delar tangerar vad som idag drabbar sverigdemokrater. August Palm fick ofta sina möten saboterade av gaphalsar, riskerade också ständigt att bli misshandlad av våldsbenägna meningsmotståndare eller bara slödder. Hjalmar Branting, Axel Danielsson och många andra företrädare för den tidiga arbetarrörelsen fick avtjäna fängelsestraff. Boken "Arbetarrörelsens genombrottsår i dokument" skriver om "Åtalsraseriets tid".


 


BGF presenterar: Inledningen ur boken "Världsmästarna. När Sverige blev mångkulturellt"

"Det var en gång ett land

Det var en gång ett litet land långt uppe i norr där människorna levde i fred med varandra och var trygga. Det var ett lyckligt land, förskonat från krig sedan hundratals år.

Jag minns det landet. Jag minns det tydligt. Jag är tillräckligt gammal för att ha upplevt det goda Sverige. Många andra minns det.

Allt var inte lyckligt i det Sverige jag minns – om man med lycka menar att ha gott om pengar. I min familj var vi fattiga. Min pappa var brevbärare vid Posten. Min mamma var hemmafru. Hon sydde alla kläder till oss barn, och vi fick ärva dem av varandra. En jul fick vi halsband och armband i julklapp, de var gjorda av gem från Posten. Vi barn visste inte ens om att vi var fattiga, för alla vi kände hade det likadant. Men vi var trygga. Vi kände oss aldrig hotade. Vi lekte och byggde kojor i skogen, gick ut och in hos varandra, vi rörde oss fritt på gator och torg. Vi hade ett hopp och en framtidstro. Vi trodde att allting skulle bli bättre.

Och det blev bättre. Jag var den första i släkten som fick studera och ta studenten. Det skedde till priset av stora uppoffringar från mina föräldrar. Fortfarande trodde vi på den ljusnande framtid. Sedan började Sverige krackelera och rasa omkull. Raset började på 1970-talet. Sedan har det bara fortsatt. Det goda och trygga Sverige som jag och många minns finns inte längre. Det är utplånat, ödelagt och förött. Våra folkvalda politiker har i största enighet tagit det ifrån oss. De har reat ut vårt land. "

Läs hela texten här"Världsmästarna"
- bok av Julia Caesar nu ute!

Karlstad år 2006:
Polisen kan ej garantera säkerheten


Från SD:s Norrlandsturné 2004
- Jan Milld talar i Kiruna och Gällivare

Mer om Norrlandsturnén finns här.


Öppet brev från Jimmie Åkesson till
7-klöverns partiledare


"Vi ska stå på de modigas sida, de som söker frihet och demokrati också när det hotar dem till livet"
(Mona Sahlin i Boken "Möjligheternas land)

Skriften "Monas lilla rosa" har nu kompletterats med nya citat.


Envar som älskar Sverige
måste hata dessa greiderister.


"Millds Montage" uppdateratSD-Kuriren stoppar vitboksannons!

Efter lång tids bearbetning via mejl lyckades Björn Hammarbäck och Jan Milld utverka ett besked beträffande annonsering för vitbokssammandraget i SD-Kuriren.

Det besked som SD-K-redaktör Tommy Hansson lämnade var dock: Nej!

Ur Jan Millds blogg "Tänd ett ljus!":

"Så under måndagseftermiddagen meddelade Tommy Hansson:

'Då skall du få klart besked här, Jan:
Redaktionen har beslutat att inte ta in annons för Vitboken.'

Däremot kanske man tar in en recension:

'…saknar inte boken kvaliteter, varför jag inte ser någon anledning att skriva en enbart negativ recension.'"

Än mer negativ lät en skribent på SDU-forumet:

"Om boken ger uttryck för revolutionära nazistiska samhällsomstörtande åsikter som är hotfulla gentemot grundlagen så är det självklart rätt av SD-kuriren att inte ta in annonsen, tycker jag. Om boken å andra sidan bara är politiskt inkorrekt och ”rasistisk” så är det en svårare avvägning. SD-kuriren vill kanske inte vara ett forum för rasism..."

Läs mer


Tack för dina insatser, Sten!

BGF-intervju med Sten Andersson år 1998

Mer om Sten Andersson:

Journalistiskt motiverat

Modern journalistik

Riksdagsdebatt om asyl

Sten Andersson

Agenda 2002


Männska! Rid!
Rid i natten!

Rid för Sverige att bestå
låt med sanning, folk förstå

Rid bort vanvetts diktatur
rid in ett fredens Sverige

Rid! Stark som svag
rid, natt som dag


Bli tabloidutdelare


Budkavle går:Nya BGF-avdelningar

Förnyelsearbetet på Blågula frågors webbsida fortsätter.

• Inger-Siv Mattsons brev

• Svenskar

• Svenskt


Vitboksnytt:

1. Boken

2. Affischer

3. Annonsering

4. Tabloid

5. Filmer


 


Boken har nu kommit!

Det tryckta sammandraget av vitboken har nu anlänt från tryckeriet och ett exemplar är på väg till envar som bidragit ekonomiskt till tryckningen, liksom till den som beställt exemplar fram t.o.m. måndag.

Sammandraget är på 184 sidor och kostar 60 kr + porto (33 kr).

Beställningar kan ske genom att sätta in 93 kr på

plusgiro 80 73 30 - 6.


Medlöparnas förräderi

På min kylskåpsdörr finns en mening skriven på en liten lapp. Varje gång jag öppnar kylskåpet läser jag den där meningen. Det står: ”Endast den som simmar mot strömmen når källorna”. Jag behöver bli påmind om de där kloka orden ibland. När jag känner mig ledsen och modlös, när trötthet och uppgivenhet slår klorna i mig, då tänker jag på att det bara är de som simmar mot strömmen som når källorna.

Läs mer


Film om projektet vitbokstabloiden

 


 

"Faktum är att kolonisering är den mest passande termen för vad som nu sker i Sverige:

1. Urspungsinnevånarna tvingas finansiera bosättningarna
2. Urspungsinnevånarna straffas om de kritiserar kolonialisterna
3. Propaganda förklarar för urspungsinnevånarna att deras egen kultur är värdelös och att deras nya herrefolk har en mer högstående kultur.
4. De nya herrefolket kan misshandla och våldta ursprungsinnevånarna utan påföljd."

Från Mopsens blogg den 12 juni

 


Ny BGF-avdelning:

VERKLIG JOURNALISTIKUppdaterad BGF-avdelning


Arbetet med att förnya avdelningarna fortsätter.

Propaganda är nu klar.För ett medborgerligt samtal!

Vårt land står nu inför större ekonomiska, sociala och demokratiska utmaningar än på länge. Detta accentuerar behovet av ett medborgerligt samtal, där många engagerar sig.

Ett sådant samtal har knappast kommit till stånd, och en orsak är uppenbar. Sverige har fått ett samhällsklimat, där risken är påtaglig att den medborgare som yttrar sig blir stämplad, som någon slags ond människa. Istället för att bemöta kritiker i sak svarar det mediala och politiska etablissemanget med etiketter och tillmälen. Detta avskräcker människor från att ge uttryck för sina åsikter, det signalerar att man inte ska bry sig. Kritiker tystas och samtal kommer av sig, innan de ens har börjat.

Inte desto mindre finns behovet av dialog, för att vi ska komma närmare lösningar på de allvarliga problem som vi känner av.

Det måste skapas ett klimat där olika uppfattningar får komma fram och meningsmotståndare möts med en grundläggande respekt. Alla ska få yttra sig, och få prata till punkt. Vi måste lyssna på varandra, och försöka förstå. Därmed inte sagt att någon ska undgå berättigad kritik, men envar har rätt att bli bemött i sak - inte genom tillmälen, kränkningar eller hot. Fakta ska mötas med fakta, argument med argument.

Påståenden ska bedömas efter sin sakliga innebörd, inte efter vem som framför dem eller vilka känslomässiga associationer uppgifter kan ge. Lika litet som meteorologer fördöms när de ger prognoser om dåligt väder, lika litet ska detta drabba medborgare som pekar på problem, och vill diskutera lösningar.

Sverige behöver ett medborgerligt samtal.

 

 

 

 

BGF-länkar:

Fler BGF-sidor:

Favoriter i repris:

 

Ett urval av Millt sagt:

BGF-avdelningar
i alfabetisk ordning.image
 
 
image