Aktuell kommentar - vecka 41/05

 

 

Nya flyktingar

I Nederländerna händer det saker. Först mördas ledaren för ett politiskt parti, sedan en regissör. Personer som kritiserat islamister tvingas leva under polisbeskydd och vidtaga diverse säkerhetsåtgärder. Holländare i allmänhet börjar också känna en otrygghet i det "mångkulturella samhälle" som etablerats.

Således emigrerar nu stora mängder holländare ur medelklassen till länder som Australien, USA och Kanada. Även till Sverige, närmare bestämt Värmland, flyttar en hel del holländare.

Man kan här tala om en ny flyktingström.

Även i Sverige har vi fenomenet av svenskar tvingas flytta. Sedan länge flyttar svenskar - och även invandrare - från invandrartäta bostadsområden, pga otrivsel och otrygghet.

Lisa Marklund beskriver i några av sina böcker mer drastiska situationer, om förföljda kvinnor. De tvingas i många fall gå under jorden, byta bostadsort, arbete och identitet . En kvinna tvingades till och med lämna Sverige, för att komma undan en våldsam man, som hon haft ett förhållande med. Denna typ av män har som regel, eller undantagslöst, utländsk bakgrund.

I Södertälje vägrade en ung kvinna att låta sig kallas "hora". Detta triggade inte bara skarp beskjutning av polishuset i staden, hon och hennes familj drabbades därefter av förföljelse. Deras bil brändes upp, och de har fömodligen funnit det klokt att flytta från orten.


Från Göteborg kan rapporteras om ett liknande fall.

Ur GP den den 2/10 -05:

"HON MORDHOTADES EFTER VÅLDTÄKTEN

Nu lever 15-åriga Caroline och hennes familj med skyddad identitet på hemlig ort."

"Båda killarna våldtog henne. Efteråt sa de att hon var en hora och att om hon någonsin berättade om vad som hänt skulle hon få ett helvete."

"Ett par veckor senare greps tre killar för brotten. Två 14-åringar och en 17-åring. 14-åringarna bedömdes vara skyldiga, men var inte straffmyndiga och omhändertogs. 17-åringen släpptes.

Åklagaren ansåg att bevisningen inte räckte för ett åtal.

Familjen tvingades flytta ifrån området i Backa där de har bott i samma lägenhet i 17 år. De tvingades iväg efter att ha blivit hotade till livet vid ett flertal tillfällen.

- En av mina lärare var med mig hela tiden i skolan. Hämtade mig på morgonen, satt bredvid mig hela dagen och lämnade mig hemma efter att skolan var slut, berättar Caroline.

På skolan satt gärningsmännens bröder och kompisar. De skrattade åt henne, stirrade, höll koll. Sa att hon skulle få ett helvete eftersom hon 'satt dit' deras kompisar."

"Båda föräldrarna tog växelvis ledigt från jobbet för att kunna vara med henne hela tiden.

- Jag fick en hälsning genom en kompis som var på Backafestivalen. Hon sa till mig att 'när de får tag i dig, så tar de livet av dig', berättar Caroline.

Efter att nästan ha blivit påkörd av en bil, förföljd av moppar och hotad fler gånger verbalt såg inte familjen någon annan möjlighet än att ansöka om skyddad identitet och helt byta liv.

Lägenheten såldes och de flyttade till en annan kommun i Sverige. Caroline har börjat i en ny skola, med nya klasskamrater. Saker som tidigare var enkla och självklara är numera komplicerade. Hon får hela tiden tänka sig för, hon kan inte vara med på klassfoto, står inte i några telefonlistor, kan inte ta hem kompisar hur som helst. Föräldrarna har bytt jobb, kan inte skaffa ICA-kort, köpa mobil eller annat som kräver kreditupplysning."

Redan i nummer 4 1996 av Blågula frågor skrev vi:

"Nog är det paradoxalt. Vi tar emot människor pga av förföljelse och bristande yttrandefrihet i deras länder - till priset av att yttrandefriheten till stor del försvinner i vårt eget land!"

I själva verket är det värre än så. Även den som inte engagerar sig politiskt, som bara försöker leva ett lugnt och normalt liv i sitt eget bostadsområde, drabbas av förföljelse. Unga svenskor våldtas, drivs till självmord, förmås förneka sin identitet eller drivs fysiskt på flykt, tillsammans med sina familjer.

Se där ett konkret resultat av den skygglappsförsedda politik som "de goda" bedrivit.

Och fortsätter att bedriva.


 Se vidare:

Bottenkänning

Exodus

Rätt hårfärg