Aktuell kommentar - vecka 18/04

 

 

Vlaams Blok

Om man spelar schack finns det två vägar att undgå förlust.

Den ena vägen är att besegra motståndaren i spelet, att följa reglerna och vara bättre än motståndaren.

Den andra vägen är att välta schackbrädet över ända, så att pjäserna ramlar omkull.

Den senare metoden är vad man nu vill göra i Belgien. Oppositionspartiet Vlaams Blook har gjort bra valresultat och går fram i opinionsmätningarna. I Antwerpen skulle partiet, om det vore val idag, få cirka en tredjedel av rösterna. I detta läge vill Socialliberalerna i Belgien helt enkelt förbjuda Vlaams Blok!

Från SD-Kuriren, april -04:

"Den 21 april beslutade appellrätten i Gent att Vlaams Blok, det flamländska nationalistpartiet som förväntas vinna Europavalet och lokalvalen den 13 juni, är ett rasistiskt parti som föreslår politiska lösningar som inte ligger i linje med den europeiska och internationella deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Rätten bötfällde tre ideella organisationer på grund av att de samarbetar med Vlaams Blok.

Enligt rätten och dess lokala fransktalande domare Alain Smetrijns, är Vlaams Blok rasistiskt eftersom dess politiska linje endast ger invandrare två val: 'att assimileras eller återvända hem.'

Gent-domen är den tredje domen i detta ärendet som initierades år 2000 av regeringsorganet 'Centret för lika möjligheter och kampen mot rasism', vilket lyder direkt under Premiärminister Guy Verhofstadt."

Alltså: partiet anses vara "rasistiskt" genom att förespråka assimilering av invandrare, alternativt återvandring.

Assimilering är naturligtvis inte ett realistiskt mål för personer som invandrat vid vuxen ålder, däremot är det rimligt att de klarar sin egen försörjning och inte begår brott. För barn till invandrade bör däremot assimilering vara möjligt.

Mot bakgrund av de konsekvenser som följt med senare decenniers massinvandring - i form av etniska enklavar, bidragsberoende och våldsbrottslighet - borde varje ansvarskännande parti ställa upp på grundidén anpassning eller återvändande.

 


Om man på juridisk väg lyckas ekonomiskt dränera och knäcka Vlaams Blok i Belgien - vilket land står näst i tur, för motsvarande åtgärder?