Många vägar att krossa

"Krossa kapitalismen!" löd en demonstrationsparoll på 60-talet. Nu är det annat som ska "krossas".

"Vi ska krossa dem" löd rubriken på en artikel Expressen i november, undertecknad av Göran Persson, Mona Sahlin och justitieminister Bodström. Vad ministrarna vill krossa är motståndet mot massinvandringen och det mångkulturella projektet.

Metoderna är då många, makthavarna har s.a.s. många strängar på sin lyra. Ett exempel utgör nedslaget mot Kenneth Sandberg, förebärande brott mot upphovsrätten.

Journalisten på en dagstidning i Skåne, Anna Hejdenberg Stoltz, kräver - med stöd av Svenska Journalistförbundet - ett skadestånd på 25.000 kronor för att Sandberg i samband med att han kopierat och spridit en nyhetsartikel om ett valresultat, där han stod som segrare och berövade Vänsterpartiet alla mandat i Kävlinge kommunfullmäktige!

I dagarna (2001-05-18) har Sandberg fått ett nytt brev från SJF-juristen Olle Wilöf där han, efter att ha fått upplysningen att den ideella föreningen Sverige-kampanjen är upplöst, å Anna Hejdenberg Stoltzs vägnar "ämnar rikta ersättningsanspråken (25.000 kr) mot Kenneth Sandberg personligen/.../Stämningsansökan kommer inom kort att skickas över för kännedom".