Henrik Johansson

Henrik Johansson, juni 2010:

KDU om att visa filmad misshandel – ”Jag hade inte uppfattat att det var så att det var en vit tjej som blev slagen”

För ett tag sedan dök en film upp på internet, som har skapat starka känslor på debattforum och bloggar. Den är filmad i Frankrike, och visar en grupp svarta killar som misshandlar en vit tjej.

På filmen blir den vita flickan stoppad av en i det svarta gänget som ber om hennes telefonnummer. Flickan säger nej, viker undan och försöker gå vidare. Då åker hon på en örfil som får huvudet att flyga bakåt.

När hon stapplar därifrån, springer en annan kille ikapp och sparkar henne på benen.

Flickan faller, reser sig och vacklar mot sina tjejkompisar som väntar en bit bort. Ingen av kompisarna säger något, alla behåller blickarna i backen, och skyndar vidare så snart offret har anslutit sig.

De svarta killarna står kvar, skrattar och gör honnör mot kameran. Uppdraget är slutfört.

Det är egentligen inte själva våldet i filmen som gör den så stark. Men vad den så tydligt visar är det dagliga föraktet, våldet och förnedringen som vita européer blir utsatta för. Av de människor som fått mat, uppehälle och utbildning i landet.

Ingen reagerar, för det är ingen stor sak längre. Det är som bötning, tafsningar, personrån. Det händer hela tiden - och den vita befolkningen har vant sig. Låter gängen göra det de ska, och skyndar sedan vidare. Hem till TV:n där en ny dos förnedring väntar. Kanske något program om att de saknar kultur och historia, eller att de förtrycker gängen som tafsar och misshandlar.

Youtube har haft fullt upp med att snabbt radera filmen när folk försöker sprida den. Just nu går den hur som helst att se här.
Vad tycker våra svenska ungdomsförbund om detta?

Det är valår, och Sverigedemokraterna är på väg in i riksdagen. Man behöver alltså inte vara Nostradamus för att begripa att rasism kommer att vara det hetaste ämnet. Vartenda parti kommer att gå till val med att kräva krafttag mot hat och våld där motivet är förakt mot andra folkslag.

Därför är det också intressant att se hur våra riksdagspartier reagerar när vita blir utsatta för våld av invandrare. Är det hatbrott? Ska det bekämpas med krafttag?

För att ta reda på detta har jag skickat iväg följande mejl till samtliga riksdagspartiernas ungdomsförbund.

Jag skriver för att jag är så arg och ledsen.

Jag såg just en film (riktig) där flera killar hoppar på en ensam tjej och sparkar henne. Hon har inte gjort killarna någonting mer än att ha en ”annorlunda” hudfärg!

Tyvärr vet de flesta svenskar inte hur det är att leva som en minoritet. Att se annorlunda ut och när som helst behöva försvara sig mot hat, förakt, våld.

Det skär verkligen i hjärtat att se hur några bara kan slå på en ensam tjej. Men det hemska är att det finns människor runt omkring. Som inte gör något alls!

Jag skriver för att jag hoppas att ni ska länka och visa filmen. Det finns viktigare saker i valet som kommer, än bara pengar och finanskris att prata om. Så länge det finns hat så spelar det ingen roll om vi betalar 10 eller 40 procent i skatt.

I mejlet beskriver jag alltså innehållet i filmen, men utan att ange vilken hudfärg förövare respektive offer har. Minoritet är den korrekta beskrivningen av den vita flickan, då angreppet är filmat i ett område liknande Tensta. Med endast en bråkdel vita.

Det är alltså inga missvisande uppgifter i mejlet till de svenska ungdomsförbunden. Däremot ”glömmer” jag att bifoga länk till filmen. För att på så sätt få en uppfattning om hur de ställer sig till misshandeln när de inte känner till den etniska fördelningen.

Samtliga ungdomsförbund utgår dock från att det är vita killar som misshandlar en svart tjej. De blir därför mycket upprörda av vad jag beskriver. Ingen ifrågasätter om det är ett hatbrott – det är självskrivet. Fem av ungdomsförbunden hakar också på min idé om att uppmärksamma händelsen.

August Flensburg för Ung Vänster skriver 2 juni 14:45
”Mejla länken när du kommer hem så ska vi se vad vi gör av det!”
Erik Åslin för Liberala ungdomsförbundet skriver 1 juni 09:31

”Hej igen, jag delar din syn på hatet och rasismen. Tyvärr jag inte fått någon länk till filmen du refererar till.” Och fortsätter i ett annat mejl. ”Vi ska försöka skriva om detta på något vis.”
Henrik Trusell på Centerns ungdomsförbund skriver 2 juni 17:39

”Vi är väldigt nyfikna på filmen du hänvisar till, men har inte fått någon länk i mailet du hittade. Skulle du kunna skicka den igen så ska vi ta upp den på vårt nästa möte!”

Två ungdomsförbund - KDU och SSU - är extra entusiastiska över att visa detta rasliga våld och hat.

Läs fortsättningen!