Vinden vänder?

 

Kvällsposten
En kolumnist på Kvällsposten berättade den 22/11 om vad hon hört från personer som gått SFI:

"Det talas extremt mycket om rättigheter - aldrig om skyldigheter. De nya svenskarna får lära sig allt om vilka bidrag de kan kräva, men det sägs aldrig ett ord om hur systemet är uppbyggt. Att det förutsätter att de allra flesta arbetar och betalar skatt och att så gott som ingen fuskar."

I vissa länder är det högsta status att inte behöva jobba:

"Den långa lillfingernageln blir symbolen för en framgångsrik person som kan sitta på café hela dagarna och ändå ha det gott ställt."

"...politikerna tycks tro att bara invandrare från sådana länder sätter foten på svensk mark, så ska de genom nån slags metamorfos få samma moraluppfattning som vi...

Självklart är de allra flesta invandrare hedervärda människor som vill göra rätt för sig, men det går inte att blunda för det faktum att invandrarnas andel i svenska fängelser är skyhögt över deras totala andel av befolkningen. Som förklaring till detta anges ofta att invandrarna blivit vår nya underklass och underklassen har alltid varit överrepresenterad i brottsstatistiken."

Varför är det inte så i Danmark då? frågade kolumnisten:

"Kan det ha något att göra med att kontrollen vid Sveriges gränser under många år var lika med noll? Många av dem som kastade sina papper på vägen hit gjorde det kanske just för att dölja ett digert kriminalregister i hemlandet."


 

Se vidare:

Brå-statistik