Samme man

 


1. Fredag

Ur UNT, den 7/1 -00:

"En 27 årig man från Tjetjenien som söker politisk asyl i Sverige greps tidigt på fredagsmorgonen av Uppsalapolisen efter en våldsam bilkrasch ... Mannens bil visade sig vara fylld med stöldgods från en rad olika ställen.

Mannen, bosatt på flyktingförläggningen i Flen, hade varit och hälsat på en bekant på flyktingförläggningen i Gimo när han vid 3.45-tiden på natten med våldsam kraft rände av vägen på länsväg 288... Bilen, som var försedd med sommardäck och anmäld som avställd och belagd med körförbud, voltade och kvaddades.

Mannen ådrog sig en del blessyrer, och fördes till Akademiska sjukhuset. Han blev misstänkt för rattfylleri alternativt drograttfylla samt narkotikabrott.

Bilen befanns också vara lastad med en mängd stöldgods - polisens beslagsprotokoll upptog 37 punkter, allt från Barbiedockor och påslakan till Nikeskor, kikare och mobiltelefoner, av vilka en direkt kunde härledas till ett bilinbrott i Hargshamn."

 


2. Lördag

Ur UNT den 10/1 -00:

"En man ertappades i lördags inne på butiken Stadium på Kungsängsgatan sedan han försökt passera kassorna utan att betala för sig. Men då gick larmet och några kunder höll kvar mannen tills dess att väktare kom dit. I hans väska fanns kläder för cirka 4 000 kronor.

Mannen fördes till polisen och det visade sig då att det var samma person som kvällen innan hade kört av vägen vid Jälla med en stor mängd stöldgods,... i bilen. Vid detta tillfälle friades mannen, men nu anhölls han. Mannen hör hemma på en flyktingförläggning i Flen."