Vardagshjältar

Ur Metro den 7/5 2003:

"Vardagshjältar. Sahar Tayebi, Nádya Barbosa och läraren Mimmi Strandh från Toleredsskolan i Göteborg tog emot ett pris på 10.000 kronor för sin film om rasism under galan 'Vardagens hjältar' i Stockholm i går."

Från webbsidan ifråga:

"Måndagskvällen den 22a april var det åter igen dags. För fjärde året i rad tog hjältarna, Grand Hôtels Vinterträdgård i besittning. Vid en stor stipendiegala anordnad av Stiftelsen för Respekt i samarbete med Grand Hôtel Holdings AB, premierades några av alla de som vanligtvis verkar i det tysta mot våld, kriminalitet och andra problem i vårt samhälle. Åtta stipendiater fick i olika klasser dela på 100.000 kronor. Det delades även ut några andra, lite speciella pris under kvällen.

Vardagens Hjältar är namnet på den stipendiegala där några av de som arbetar för ungdomar men mot våld, kriminalitet, rasism och drogmissbruk, uppmärksammas. Tanken är att lyfta fram de riktiga hjältarna. De som med knappa medel men med stort hjärta och engagemang gör en ovärderlig insats. De som ibland hamnar i situationer där omedelbar handling kan vara skillnaden mellan liv och död..."