Solidaritetspris från mp

Miljöpartiet i Bohuslän har delat ut ett solidaritetspris. Ur SvD den 30/3 -00:

"Evin Demir, 17 år, är äldst i syskonskaran Demir och har fört en lång kamp för att hennes familj ska få stanna i Sverige. För det får hon miljöpartiet i Bohusläns solidaritetspris.

'Evin själv sammanflätar på ett utomordentligt sätt sina dyrköpta kunskaper om flyktingpolitik, sina egna erfarenheter och sin fantastiska kämparanda till ett starkt försvar för asylrätten' skriver partiet i ett pressmeddelande.

Barnen, som fått en fristad i Ucklums kyrka i Bohuslän, får antingen stanna i Sverige eller också blir de utvisade till Tyskland..."

Nåja.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Blågul kommentar

Vad är "solidaritet"? Nog finns här en smak av nyspråk.

Det som Evin här kämpar för är ju sina egna intressen, och sin familjs. Någon solidaritet med andra människor i det svenska samhället är hennes agerande inte uttryck för, tvärtom. I slutändan lär det bli svenska folket som får betala.

Något "försvar av asylrätten" är det knappast fråga om - inte när man försöker utverka PUT genom asylinstitutionen utan att ha asylskäl. I detta fall var det Tyskland sak att avgöra detta, och tyskarna hade inte funnit asylskäl.

"Utvisade" ur Sverige kan barnen inte bli, eftersom det aldrig haft uppehållstillstånd. Däremot kan de bli avvisade.