"Respekt"

Dagens Nyheter följde den 18/2 -00 upp debatten om Rissnedådet med en diskussion mellan fyra flickor, varav två etniskt svenska. Utgångspunkten var uttalanden från några invandrarpojkar i DN några dagar tidigare:

 


"- Invandrarkillar får ju ha sex före äktenskapet. Då borde de tjejer som vill också få ha det utan att bli stämplade som billiga horor! säger Jessica."

"Han är en player - så säger killar i Rissne och Rinkeby uppskattande om en killkompis som har haft sex med många tjejer. Men en tjej som på motsvarande vis har varit tillsammans med många killar får finna sig i att bli kallad hora - av både killar och tjejer.

- Det är fult att vara hora, säger Leila. Det är inte alls lika fult att vara en player."

"Alla fyra märker i sin vardag den omvända rasismen, den som innebär att vissa invandrare klassar svenskar som mindervärdiga varelser.

- Jävla svenne, så säger de, berättar Jessica... Och det är de svenska tjejerna som drabbas hårdast. För de är ju dessutom horor. Svennehoror."

"Spelar den omvända rasismen in när svenska tjejer skändas av invandrare?

- Ja, jag tror det, säger Jessica.

- Invandrarkillar har inte så stor respekt för svenska tjejer, särskilt inte sådana som är utmanande klädda, säger Malin. Men de tänker efter innan de ger sig på en invandrartjej, hur hon än är klädd."

"Jag berättar vad en 16-årig invandrarkille i Hjulsta sade till mig i måndags:

'...om jag skulle våldta en tjej så skulle jag välja en svensk tjej, en med kort kjol och höga klackar. Svenska tjejer måste lära sig att skydda sig. De måste förstå hur vi invandrarkillar fungerar...'

Leila, Malin, Nancy och Jessica blir förbannade igen."

 


 Se vidare:

Gott råd till svenska kvinnor