Fria Nyheter

och ofria


Ur Västerbottens-Kuriren den 10/12 -09:

"SD-kandidat bakom rasistiskt brev och sajt

Han var mannen bakom ett främlingsfientligt brev som spreds i Umeå förra hösten och skriver för en sajt med liknande innehåll. Nu kan Henrik Agerhäll, 32 år, bli en av Sverigedemokraternas kandidater till Umeås kommunfullmäktige."

Skrämmande, inte sant?!

Mannen har spridet ett "främlingsfientligt brev"!

Nja, för Blågla frågor låter det ganska bekant. Vi vet hur media kan ösa tillmälen över demokratiska invandringskritiker och sprida anklagelser som saknar grund. Samtidigt som den som angrips inte ges rätt att försvara sig.

Det visar sig också vara fallet i Västerbotten år 2009. På webben kan man kommentera uppgifterna i artikeln och det har Henrik Agehäll gjort, upprepade gånger. Den erfarenheter han därvid tvingats göra redovisar han på bloggen "Fria Nyheter" :

"Kommentarsmöjligheterna i VK på nätet

Man skulle kunna tänka sig att VK i anständighetens namn skulle släppa lite på sin vanligtvis stenhårda censur och låta mig kommentera de artikelstumpar, med visst fokus på mig som person, som VK lagt upp på Internet. Så är nu självklart inte fallet. Före klockan åtta i morse la jag in en kommentar på vardera av de artikelstumpar VK lagt upp. Bägge tycks ha blivit censurerade. En senare och något mer intetsägande kommentar blev godkänd. Jag försökt lägga in mina kommentarer igen mitt på dagen idag. Följande kommentar försökte jag lägga in klockan 12.13 idag:

'Det vore kanske klädsamt om vk tillät mig att kommentera artikeln ni skrivit som handlar om mig?
Siten som hänvisas till finns alltså tillgänglig på:
frianyheter.wordpress.com
och en sammanställining av domar från migrationsdomstolarna finns tillgänglig på

http://frianyheter.wordpress.com/statistik/migrationsdomar/

De asylanter jag ägnar mig åt att hänga ut där har alltså till hundra procent utländsk bakgrund. Det beror dock främst på att det är få svenskar som får sina ärenden avgjorda vid migrationsdomstolarna än på ett medvetet skevt statistiskt urval.'

Flygbladet som nämns finns på:

http://www.bahnhof.se/wb704147/massinvandringsfakta.pdf

 


 Se vidare:

Dialog om invandringen?

SD - med tvekan

Vitboken