Lämna mopeder hemma?

Rubrik i Göteborgs-Posten den 10/10 -03: "ELEVER FÖRSIKTIGA EFTER MOPEDRÅN".

"Tre elever på Hovåsskolan rånades på sina mopeder av maskerade ynglingar på fredagsmorgonen. Det är femte rånet sedan torsdagen. Eleverna uppmanas nu att lämna mopederna hemma."

"När den 15-årige eleven skulle parkera sin moped vid Hovåsskolan på fredagsmorgonen kom tre ynglingar med luvor över ansiktet fram. De tog tag i mopeden när motorn fortfarande var i gång. När 15-åringen försökte hålla kvar sin moped fick han ett slag i ansiktet. Sekunderna senare kom en 15-årig tjej på moped. Även hon blev av med sitt fordon och rånarna körde i väg. En bit bort mötte rånarna en tredje elev på moped. De prejade honom med en sladd. Därefter flydde de tre maskerade rånarna på mopederna mot Sisjön."

Lämna mopederna hemma, säger polisen. Men eleverna behöver ju kunna ta sig till skolan:

"- För mig tar det 40 minuter att gå, en halvtimme att ta bussen och tio minuter med moped, säger niondeklassaren Elin Kristoffersson som inte låter rånarna styra hur hon tar sig till skolan.

- Visst är man rädd för att råka ut för detta själv, säger Andrea Berggren som också tänker fortsätta köra moped. Men nu åker vi tillsammans, säger hon och nickar mot Elin och ett par andra skolkompisar med hjälmar i händerna.

Polisen känner igen rånmetoden. På torsdag eftermiddag råkade två elever på Tynneredsskolan ut för maskerade rånare och vid skolstarten i augusti blev två 15-åringar rånade på sina mopeder vid två tillfällen..."


 

 Se vidare:

Undvik cykelbanor!