Smärtsamt missförstånd

En byggnadsarbetare blev i januari 2003 misshandlad på sin arbetsplats vid Apelgårdsskolan i Rosengård, av tre tonåringar. Sydsvenskan, den 21/1 -03:

"Enligt pojkarna gjorde byggjobbaren nazihälsning då de motades bort från byggarbetsplatsen i måndags.
- Byggnadsarbetaren säger själv att han signalerade stopp till en kranförare, .."

Skolan var under ombyggnad och skolbarn måste ideligen köras ut från byggområdet:

"I måndags avhystes en grupp pojkar av en 41-årig byggnadsarbetare, som gjorde tecknet till kranföraren för att mana denne till försiktighet. Pojkarna, som uppfattade tecknet som en hitlerhälsning, begrundade skymfen under natten. Och kl 12 igår gick fyra pojkar till byggarbetsplatsen för att göra upp. De anklagade byggnadsarbetaren för att vara rasist ... 41-åringen fick flera knytnävsslag i huvudet och på överkroppen innan han föll till marken. Då fortsatte pojkarna med att sparka honom, .."

Av Sydsvenskan den 23/1 -03 framgick att skolbygget avbrutits:

"Byggentreprenören och skyddsombudet stoppade själv arbetet, säger Monica Björk, inspektör på Arbetsmiljöinspektionen i Malmö. På torsdagen träffades representanter för byggherren Stadsfastigheter, arbetsmiljöinspektionen, skyddsombud från Byggnadsarbetarförbundet, skolan, socialtjänsten, närpolisen och byggentreprenören Nimab på stadsdelskontoret.

- Vi har ingen lösning på problemet, idag. Det behövs en åtgärdsplan för att göra arbetsplatsen säker,.."

En viss diskussion har förts om invandringens kostnader. Om en prislapp skulle sättas på bara denna incident - hur högt skulle beloppet bli?

Och hur kunde detta missförstånd, resulterande i denna råa misshandel, uppstå? Var ynglingarna påverkade av allt kampanjande mot svenskars förmenta "rasism" och ondska?

En slutsats av det inträffade bör bli att det är en helt annan typ av kampanjande som behövs!

 


 

Se vidare:

Godtrogen