Laddade pistoler

I SSU finns numera alla typer av medlemmar. Där finns en f.d. finansminister i 73-årsåldern och där finns en dam i 80-årsåldern. De är väl unga till sinnes, kantänka.

I SSU - eller i varje fall dess lokaler - finns tydligen även personer med laddade pistoler.

Ur SvD den 11/5 -05:

"FÖRENINGEN DREV OLAGLIG SPELKLUBB

Den turkiska SSU-föreningen i Tensta fungerar även som en illegal spelklubb. Detta är känt inom såväl SSU som inom Stockholms arbetarekommun, erfar SvD. Men medlemmarna nekar till anklagelserna.

Lokalen där en man sköts ihjäl i går eftermiddag, hyrs av föreningen Turkiska SDUK, som tillhör Stockholms SSU-distrikt.

Flera av medlemmarna där är även med i Stockholms arbetarekommun. Enligt trovärdiga uppgifter till SvD har det varit känt inom socialdemokratin i Stockholm att föreningen under mycket lång tid, mer än 20 år, varit en illegal spelklubb där man har spelat kort om pengar.

 Enligt ögonvittnesuppgifter till SvD i går, pågick kortspel inne i lokalen när skottdramat skedde."

Även i detta sammanhang rör det sig om till åren komna SSU:are:

"Flera av SSU-föreningens medlemmar är i 60-årsåldern, enligt vad SvD erfar. En insatt person säger till SvD att syftet med att vara med i ungdomsförbundet är att det är billigt och att medlemmarna kan spela illegalt på klubben. SSU får i sin tur bidrag i förhållande till medlemsantalet.

Den turkiska SSU-föreningen i Tensta har mellan 100 och 200 medlemmar, medan Tensta SSU, som är en egen förening, är mindre."

 SSU-distriktets ordförande i Stockholm, Jens Lundberg, uttalar sig i frågan om åldern:

"- Ja, jag tycker att det är lämpligt att man betalar pengar till SSU även som äldre, för att stödja verksamheten."

Vad han inte nämner är att konstruktionen av bidragen är sådan, att stödet till verksamheten genom ett medlemskap inte kommer primärt genom medlemsavgiften utan genom det som skattebetalarna får bidraga med för varje medlem.

Åter till skjutandet - Expressen den 11/5 -05:

"VÄNNERNA: VI SKA HÄMNAS

Det gäller att hitta den misstänkte mördaren Ugur Göker innan han dödas.
- Jag kommer att skjuta den jäveln till döds, säger en bekant till den mördade och viftar med en pistol.

Flera av Ecevit Yigins vänner hotar med hämnd. I går samlades de utanför den turkiska föreningen i Tensta och vid Karolinska sjukhuset i Solna. En av dem är den 24-årige pistolbeväpnade mannen.

Bara tio meter från en polispatrull visar han upp sin pistol och säger:
- Ecevit var som en bror till mig. Hur ska jag gå vidare i livet om inte jag hämnas? Jag kommer att skjuta ihjäl honom, hotar 24-åringen.

Han är beväpnad och har skottsäker väst. "

 


 

 Se vidare:

Laddade ord