Främlingsförsiktighet?

Ett budskap i den politiskt korrekta propagandan är att vi svenskar inte får vara "fördomsfulla" eller "främlingsfientliga", vi ska istället vara öppna för det främmande och inte stänga främlingar ute.

Men det är ett normalt mänskligt beteende, sedan urminnes tider, att vara litet avvaktande och försiktig inför främmande människor och sådant man inte är bekant med. Det handlar om en i grunden ändamålsenlig skyddsinstinkt och självbevarelsedrift.

Tas den instinkten bort kan man råka illa ut, och det är just vad som hänt alltför många svenska kvinnor under det senaste decenniet. Ett extremt exempel gällde en veckolång gruppvåldtäkt i augusti 2001.

 


Ur GP den 26/10 -01:

"Kvinna hölls som sexslav i sitt eget hem

Under en hel vecka i somras höll tre Halmstadbor i 20-årsåldern en 26-årig kvinna som sexslav i hennes egen lägenhet i Halmstad. Kvinnan drogades och utsattes för ett stort antal våldtäkter.

Trion åtalades i går för bland annat våldtäkt och narkotikabrott. Medan männen hela tiden försåg kvinnan med amfetamin och cannabis turades de under hot om att förgripa sig på henne medan de övriga höll fast henne. Kvinnan hotades också flera gånger till livet för att göra männen till viljes och hon förmådde inte lämna lägenheten. "

Kvinnan träffade en av männen första gången utanför en videobutik, han "verkade trevlig" och fick komma hem på en kopp kaffe.

"De tre männen var tidigare bekanta med kvinnan och sökte i mitten av augusti upp henne i hennes bostad. De hade med sig narkotika som de fick henne att använda..."

Kvinnan hade tidigare inte använt narkotika.

"...Hon har berättat inför Halmstads tingsrätt om en vecka av skräck och förnedring, då hon blev våldtagen mer än 50 gånger.

Kvinnan, som enligt vittnesmål är lättledd och tror människor om gott, träffade mannen vid en videobutik i Halmstad och lät honom följa med hem. .. Därefter stannade i mannen i kvinnans bostad och våldtäkterna fortsatte. En kamrat till mannen dök upp och deltog i många av övergreppen. 21-åringen slog kvinnan och hotade flera gångar att döda henne om hon inte gjorde som han ville. "

"Vid rättegången nekade 21-åringen till allt och påstod att han aldrig sett kvinnan förut. Mot detta talade flera vittnesmål samt att hans sperma påträffats i lägenheten."

"Den våldtagna kvinnan mår mycket dåligt efter övergreppen och lider av sömnproblem och självmordstankar. Hon 'känner som hon aldrig skulle kunna vara tillsammans med någon man', sa hon vid rättegången."

"Förutom våldtäkt och narkotikabrott är en av männen också åtalad för bedrägeri alternativt utpressning efter att ha tvingat till sig 41 000 kronor som han under hot förmått den 26-åriga kvinnan att ta ut från sitt bankkonto.

En av männen åtalas också för misshandel och olaga hot sedan han under en fotbollsmatch i somras i division sju misshandlat och hotat döda fotbollsdomaren."

Samtliga tre var från det tidigare Jugoslavien.

21-åringen kom från Kosovo, fick PUT 1990 och svenskt medborgarskap 1994.

Våldtäktsman 2 kom från Bosnien-Hercegovina och fick PUT 1994.

Våldtäktsman 3 kom från Kosovo, fick PUT 1993 och svenskt medborgarskap 1996.

De övriga två kom från Bosnien respektive Kosovo.