Farlig hjälpsamhet:

Tidningen "Året Runt" har en artikelserie "VI BYGGDE LANDET". I maj hade man en intervju med "Anna,88", underrubriken "Jag vågar aldrig gå ut".

Vi saxar:

"Hennes kroppsspråk skvallrar om rädsla och avvaktan. Förra året blev Anna, 88, rånad här utanför dörren, mitt på dagen. En kväll blev hon också hotad och antastad av en man, som talade ett språk hon inte förstod. Välkommen till ett bostadsområde i utkanten av Södertälje.

Den Sifo-undersökning som Året Runt gjort visar att 70 procent av de tillfrågade kände sig hotade av det samhälle som brukar kallas mångkulturellt. Alltså att de har sina bestämda åsikt om den grupp som kallas för invandrare.

Och låt oss nu låta en av dessa som känner sig hotade tala till punkt utan att avbrytas, hånas eller kallas för rasist."

"Hon hade varit och handlat och stod utanför på gatan, när en yngre prydlig man kom fram till henne och frågade om han kunde hjälpa henne att bära upp matkassarna. Anna tackade ja till erbjudandet och de åkte upp i hissen tillsammans.

Vid dörren började hon leta efter plånboken i sin handväska för hon ville så gärna trycka en slant i den hjälpande handen. Nu slet han istället åt sig väskan med en tusenlapp och några tjugor, knuffade omkull Anna och rusade iväg.

Här krossade också en gammal människas liv och tilltro."

Den hjälpsamma ynglingen från ett land utanför Sverige greps,.. men då hade han hunnit med att misshandla och råna en äldre kvinna som satt i en rullstol..."

"Med flathet och blåa ögon öppnade vi famnen för hela världen, och vi blev utnyttjade, menar Anna....Nu är det för sent, men Anna tycker åtminstone att det skall ställas krav på de människor som gavs en hjälpande hand, och som nu biter den.

- De ska kunna prata svenska och leva efter våra lagar. Inte misshandla och döda sina kvinnor..."