13 år

Ur Aftonbladet den 1/6 -02:

"Fyra anhölls för våldtäkt på 13-åring "

"Den 13-åriga flickan lockades till lägenheten med löfte om att få träffa killen hon var kär i. Det var en fälla. I flera timmar våldtogs hon av fem unga män."

"13-åringen var bekant med de misstänkta gärningsmännen och anade därför inte oråd när hon ombads att bege sig till en lägenhet där en av dem bor.
- De sa att det var fest och att en pojke som flickan tyckte om fanns i lägenheten.. I lägenheten utsattes flickan för en utdragen våldtäkt. Hon har uppgivit att fem unga män turades om att våldta henne i flera timmar.... De tvingade henne både till oralsex och vanliga samlag, säger källan."


Aftonbladet ger en bakgrund/översikt:

"Gruppvåldtäkter - ett allt vanligare brott"

"Gruppvåldtäkter det senaste året mot unga flickor - den yngsta var 12 år.

Januari 2001: 17-årig flicka utsätts för en gruppvåldtäkt i en lägenhet av fyra unga män. Eftersom det inte kunde styrkas att något brott begåtts lades utredningen ned och männen släpptes.

Augusti 2001: Två flickor, 13 och 14 år gamla, våldtas på en kyrkogård i Malmö. Gärningsmännen var inga män. De var pojkar mellan åtta och tolv år gamla.

September 2001: 17-årig flicka utsatts för en gruppvåldtäkt utanför Halmstads teater. På väg genom en park tvingades hon in i buskarna av flera unga män.

Mars 2002: 12-årig flicka blir våldtagen hundra meter från sin skola i Botkyrka av fyra pojkar mellan 12 och 15 år. "

 


Blågul kommentar

Har det i något enda av dessa fall varit fråga om andra gärningsmän än pojkar eller män med utländsk bakgrund? Har offren i något enda fall varit annat än svenska?

Kring detta tiger massmedia, men här finns ett mönster. I det senaste fallet hade gärningsmännen namn som Ali, Atakan, Arash och Victor.

Och hur är det med skolflickan i Umeå, hon som nu ligger förlamad efter upprepad och grov mobbing? Hur kunde detta fortgå, om inte i skydd av vuxnas rädsla för att att kallas rasister eller att själva drabbas av repressalier?

Med eller utan svenskfientliga motiv är detta en typ av extremt grov brottslighet som vi förmodligen skulle varit förskonade från utan denna okontrollerade invandring.

SAMTIDIGT säger regeringens Anna Lindh att ingen debatt behövs om denna invandring, därför att det finns ingen som efterfrågar en sådan debatt.

Antag att hon skulle ha rätt, antag att - trots dessa problem - ingen efterfrågar en debatt. Då hade vi väl redan där ett stort samhällsproblem, värt en grundlig diskussion!