Kvittolöst

Ur Sydsvenskan den 14/5 -98, intervju med Carl-Axel Roslund, moderat kommunpolitiker:

"- Varför kritiserar du de här butikerna?

- Det jag uppfattar som skattefusk, ojuste och illegal konkurrens är nog vanligast förekommande bland de här mindre butikerna på Möllevångstorget, svarar Carl-Axel Roslund.

- Men jag har noterat att även vanliga svenska affärer börjar fylla på med konserver, senap, tvättmedel, ketchup och annat som jag förstått pensionärer smugglar in.

- Så tyvärr sprider sig det här mönstret även till svenskar med blixtens hastighet... Får jag en litet fadd smak i munnen när jag inser att de här butikerna egentligen tränger ut normala arbeten på de företag som betalar tull, moms och skatt enligt reglerna."

"- Dessutom vet jag som sitter i Arbetsförmedlingsnämnden att väldigt många av de här småaffärerna får starta-eget-bidrag och att de får gratis anställda genom API, arbetsplatsintroduktion. Trots det betalar de inte ens in momsen utan skattefuskar."

"- Hur ser din kritik mot restaurangerna ut?

- Jo, där fuskas också, svarar kommunalrådet. Men där är det än värre eftersom det många gånger uppenbart handlar om svartkött som är svartslaktat, oskattat och inte kontrollerat.

- Själv kommer jag att jobba hårt för att miljöförvaltningen ska få stopp på det här köttet och den hembrända och illegala svartsprit som också förekommer."


 LAGOM är bäst! - startsidan