Oproffsiga poliser

På Exilen har signaturen "Ming" den 26/5 -05 lagt ut en text med rubriken "KNIVHUGGANDE MUSLIMER FRIADE". Där hänvisas till två artiklar i Sörmlands Nyheter:

"Ming" konstaterar att något motiv utöver att man "brukar bråka med busschaufförer" inte ges.

 

 

Ur SN-artikel 1:

"POLISSLARV FRIA VÅLDSMISSTÄNKTA

Ahmet Kilickiran från Gnesta var nära döden när han knivhöggs på jobbet som busschaufför i början av mars i år. Kort efter dådet grep polisen två personer som pekades ut av vittnen. Båda friades i tingsrätten framför allt på grund av brister i polisens utredning.

Enligt domen i Huddinge tingsrätt gör de stora bristerna i utredningen att tillförlitligheten i vittnenas utpekande måste ifrågasättas. Den största bristen i polisens förundersökningen ska ha skett vid fotokonfrontationen. Eftersom det saknades teknisk bevisning var vittnenas och målsägandes utpekande avgörande för en fällande dom.

I polisförhören hade flera vittnen pekat ut kvinnan med säkerhet vid fotokonfrontation. Men av nio bilder var det endast en av kvinnorna som bar slöja, nämligen den misstänkta kvinnan som är muslim.

Kvinnan på bussen som hotade Ahmet Kilickiran bar svart slöja."

 "Både mannen och kvinnan nekar till brott. De hävdade att de varit i mannens lägenhet som ligger nära busshållplatsen under kvällen.

I polisförhör säger den misstänkta kvinnan vid ett tillfälle att hon var yr för att hon inte ätit. Det är ramadan, sade hon.

Det är uppenbart att hon inte talar sanning, eftersom Ramadan senast var i november.

Men varken polis eller åklagare tar upp den punkten vidare, något som skulle kunna vara till hjälp i rättegången."

 


Ur SN-artikel 2:

"När Ahmet Kilickiran från Gnesta blev knivskuren skadades passerkortet, men kniven gick inte igenom till hjärtat."

"Strax före klockan åtta steg en kvinna på bussen. Bråk uppstod och bussen väntade på att vakter skulle komma för att avvisa kvinnan. Under tiden skrek hon flera gånger att hon skulle döda Ahmet Kilickiran samt att hennes man skulle döda honom.

Plötsligt stiger en man på bussen med en kniv i handen. Han hugger mot Ahmet Kilickiran flera gånger. Två knivhugg träffar honom i buken och ett på hans ben, som han har höjt för att skydda sig. Ett knivhugg träffar hans vänstra bröstficka. Det passerkort av plast som ligger i fickan skärs sönder, men kniven når inte längre. Det kan ha räddat hans liv."

"Passagerare på bussen hjälper honom och stoppar blodflödet. Ambulans är snart på plats och han körs till Huddinge sjukhus där han opereras två gånger. Hans fru Gül Kilickiran arbetar på samma sjukhus och fick ett telefonsamtal klockan nio på kvällen."

"De två misstänkta greps strax efter händelsen och har suttit häktade sedan dess. De förnekar att de är skyldiga och hävdar att de inte ens var på platsen."

 


 

 Se vidare:

JK-anmälan

Outbildnng av poliser