Misshandlat vittne

Utan människor som vågar vittna - hur går det med rättssamhället?

• Hur går det med rättvisan och likheten inför lagen?

• Hur går det med medborgarnas fysiska trygghet?


Ur Metro den 20/4 -07:

"MORDVITTNE MISSHANDLADES

Ett kvinnligt vittne i en pågående mordrättegång misshandlades i går svårt. Den 24-åriga kvinnan hittades skadad på gatan i Mälarhöjden söder om Stockholm.

- Vi kopplar brottet till att hon har vittnat i mordrättegången, säger Ove Svantesson, stationsbefäl på Söderortspolisen. Två män misshandlade kvinnan utanför bostadsområdet Klubbacken vid 17.30-tiden och försvann sedan från platsen i bil. Kvinnan misshandlades så svårt att hon fick föras med ambulans till sjukhus. 24-åringen var då knappt vid medvetande enligt polisen.

- Misshandeln var grov men det är ingen ara för kvinnans liv,..."

Ur Punkt.se den 20/4 -07

"Kvinnan blev vittne till knivdådet på Klubbacken i Mälarhöjden då en 25-årig blev så svårt knivskuren att han senare avled.

Ytterligare en person knivskadades i dramat som utspelades i en trappuppgång efter en fest. Sdan mordet har kvinnan utsatt för hot både mot sig själv och mot sina barn. Polisen inledde därför en förundersökning om övergrepp i rättssak."

"FAKTA/Hot vid rättegångar

• Vittnen till en grov misshandel vid ett busstorg i Sollentuna ändrade sin berättelse i en rättegång i februari i år sedan de hotats och skrämts. Vittnena såg ett tiotal ungdomar ge sig på två män med mängder av sparkar och slag, och misshandeln fortsatte även efter att männen blivit medvetslösa..

 


 Se vidare:

Inga vittnen