Kommandocentral

Efter uppblossandet av gängkriget i Göteborg, mellan "Original Gangsters" och "Albanligan", har kvällspressen fått intervjuer med en av gängledarna, i det häkte där han sitter.

Det visar sig att ett frihetsberövande i Sverige inte utgör något hinder för att fortsätta leda kriminell verksamhet.

Expressen den 13/7 -01: "HAN STYR GÄNGKRIGET". "Denho Acar hävdar att han i dag har full kontroll på gängkriget i Göteborg, trots att han sitter häktad och bara får ringa ett fåtal personer. Han vill inte avslöja hur han kan styra organisationen från häktet."

Kan detta ske från ett häkte så lär möjligheterna inte minska efter att mannen placerats på en anstalt, där det dessutom väntar möjligheter till frigång.

Kan något tydligare illustrera nederlaget för svensk kriminalpolitik!? Bör det inte vara ett absolut minimikrav, att den som frihetsberövats åtminstone under tiden i häkte eller fängelse inte kan fortsätta med kriminell verksamhet?

ÄR DET INTE anmärkningsvärt att inget riksdagsparti efter detta kallat till presskonferens, för att presentera en akut handlingsplan för hur dessa grova missförhållanden ska åtgärdas?

ÄR DET INTE anmärkningsvärt att det som framkommit inte resulterar i ett mediadrev, där politiker ställs till svars och jagas på besked?

 


Nej, vad media förmår är servila intervjuer som den i Expressen, där den aktivt kriminelle får uttala sin uppfattning i politiska frågor och utfärda recept:

"- Barn och ungdomar som begår sina första brott bör följas upp... När jag säger integration så menar jag inte enbart människor med utländsk bakgrund utan även att svenskar på vissa håll i Sverige behöver reintegreras in i systemet."