Helst vill vi ju att insändare till BGF:s webbsida undertecknas med namn. Samtidigt måste man ha förståelse för - i det ruggiga politiska klimat som råder i Sverige år 2002 - att många känner obehag inför att skylta med namn. Ibland gör vi således ett undantag.

Denna insändare kan ha sitt intresse som exempel på hur en från början kritisk läsare kommer fram till att vi faktiskt är dem vi utger oss för att vara - inte de som pk-iterna gör gällande.

Läsarbrev

Hej!

Jag har följt Blågula Frågors website sedan 1999 då jag upptäckte er (vilket känns alltför sent). Det var tack vare din Jan Millds medverkan i TV3:s Folkhemmet där du med din balanserade och kloka framtoning gjorde ett starkt intryck som bestod. Måste säga att jag beundrar din analysförmåga - hur du kan ta ett påstående, vända ut och in på det och bevisa det felaktigt med bravur. Många av era artiklar ger rena aha-upplevelser. Må din penna glöda länge än.

Man kan med rätta säga att BGF gav ett politiskt uppvaknande hos mig. Jag hade tidigare i min ungdom inte varit särskilt politiskt intresserad men ni har väckt ett allmänt ökat samhällsengagemang. Jag inser nu att det finns många olika sanningar, tar numera inget för givet och försöker alltid ifrågasätta det jag läser/hör. Ledarsidan är numera det första jag läser i dagstidningar (ofta med besvikelse/irritation). Tidigare var det nöjessidan...

Jag vill härmed tacka er för det enorma arbete ni lägger ned. Att säga att ni fyller ett tomrum är som att säga att tomten har skägg! Jag har spenderat åtskilliga förstummade timmar på er site och häpnat, förundrats och förfärats. Jag visste så lite innan jag hittade er!

När jag just hört talas om er var jag mycket försiktig och misstänksam, onödigt mycket kan tyckas i efterhand. Det dröjde lång tid innan jag efter mycken granskning på diverse ställen slutligen tyckte mig kunna vara säker på att ni verkligen inte är "maskerade extremister", vilket vissa tydligen gärna vill att jag ska tro om dem som kritiserar invandringspolitiken. Det säger nog något om hur tråkigt läget är och jag hoppas verkligen ni når ut så människor ser vad ni egentligen står för. Jag rekommenderar er att tydligare länka till sidorna med era personliga bakgrunder. 1) Det tog relativt lång tid innan jag hittade dem och vi har inte råd med att andra osäkra missar det!

Numera rekommenderar jag er åt alla jag känner som vill ha en balanserad bild av läget i landet. Jag resonerar som så att skulle det visa sig att jag har fel och ni plötsligt slänger fårakläderna och bildar ett extremistparti, genomför statskupp och rakar huvudena, är jag den första att beklaga att jag lät mig luras. Tills dess låter jag mig bländas av era skarpsynta analyser och viktiga faktarotande.

Anders E

 


 

 

 

 

 

 

 

1) Jan Milld och Anders Sundholm