Hundar

Hej.

Jag har några synpunkter ang. den text ni har på eran hemsida "Lära att lyda..."

1. "kamphundar borde förbjudas" Den som skriver detta vet förmodligen inte så mkt om hundar, kamphundar är ett smeknamn som några raser har fått ta emot. Tex. Pitbull & Staff, men det var inte alls länge sedan schäfern och rottweilern kallades "kamphundar". En labrador kan man också få att bli en "kamphund", MEN tex. Am. Staff har lättare att bli aggressiv. Orsaken till att en hund blir mkt aggressiv och anfaller både hundar och människor är att ÄGAREN har gjort fel! Det är FEL människor som köper dessa hundar. Dessa hundar kräver en speciell uppfostran, en klar ledarroll. Människor som brister på den punkten ska inte ha en s.k. "kamphund". För då löper risken stror att  dom blir aggressiva.

2. "Licens" Min åsikt är att ALLA borde gå en speciell utbildning för just den rasen de ska skaffa. Det kommer inte att hjälpa att bara införskaffa licens fär s.k. "kamphundar". För då skaffar förmodligen dessa människor med bristande ledarroll en annan skarp ras, och denna ras kommer att ses som en "kamphund"

3. En hund som angripit någon KAN bli en normal hund i rätt händer, men OM det inte går att hjälpa hunden bör den tas bort. Men att avliva ett djur pga. att en människa gjort fel och det går att få hunden normal, tycker jag är oförlåtligt. Sedan att ägaren inte ska få ha mer djur är en mkt bra sak. 

Tack för ordet och hoppas detta hjälper er att hjälpa dessa hundar.

Nina